Wednesday, January 2, 2013

2012 yang di tinggal kan

As salam.


Bye bye 2012. Hello 2013 . Geli pulak dgn tajuk kat atas.haks haks.
Actually ,aku pun tak sure adakah 2012 membawa kebahagiaan semata2. tapi ,mesti la ada ups & down nye kan.takkan nak hepi saje.sekali sekala di uji ,bagi aku amat bagus untuk mematangkan diri ke arah yang lebih baik.

Baiklah ,mari lihat apa yang berlaku sepanjang 2012. Kita tengok yang manis manis dulu lar .

May 2012

Trip ke usa with the family. Adik ku yang bongsu konvo kat Buffalo Uni.memang sejak azali since her further study ,parents dah chop untuk teman depa p sana.Al maklum nak msk usa ni mmg ala2 cekadaks sket.bukan la ayah ku tak gheti nak survive ,some more dia pun dah biasa p travel, but lagi senang ada peneman so that dia pun tak silap info masa kat imigresen nanti.

Maka, on 7/5/2012 berangkat la kami ke sana via Emirates stop over kat Dubai & direct to NYC .Journey about 24 hours including transit.
About 2 weeks kat sana ,kami visit Niagara Falls, p washington & ended kat NYC. Asben jadik pen driver yang hebat sepanjang kat sana * tabik spring*. sebab sana kan left handed ,untuk first timer like him yang xpenah drive belah kiri ,kira cekap la terus drive from Buffalo - Washington - NYC.


memori terindah di Niagara Fall -kelihatan perempuan gemuk di situ :)

July 2012

In term of work ,alhamdulillah dapat kenaikan gaji 20%. after 2 years working kat co nih.Adjustment paling tinggi. Rezeki Eryna lar kiranya. sebabnya time dapat tau ,aku dah bersiap sedia nak mc selama 2 weeks sebelum Eryna was born.


August 2012

Tanggal 070812 , Eryna was born. dah jadik mama upenya ,eventho ramai kawan2 aku dah beranak 2,3 orang ,ada yang msk 4 orang dah..tapi, alhamdulillah ..aku bersyukur at least aku merasai nikmat mengandung selama 41 minggu * terlebih minggu * & melahirkan a very cute baby girl ^_^...

Aku jugak melalui saat2 stress bila Eryna was admitted about 5 days kat hospital sultanah bahiyah due to birth complication. alhamdulillah ,at her 4 months , 5 days today ,she is fully recovered from the birth trauma.
Lepas ni ,kalau ada rezeki preggy lagi, doc pesan kena careful pasal baby weight. Al maklum ,cik kak kita ni born at 3.8 kgs & due to that I was having some complications. & sumpah x mo amik epidural dah *hopefully*...


Eryna at day 6


December 2012

Yang ini kurang manis sket.di penghujung 2012 ,tok wan belah mak aku meninggal dunia at 80 +. tok wan sakit dah lama.tapi ,dia sempat jumpa Eryna masa tgh pantang. aku tak balik kg dah since abis pantang sebab kesian Eryna baby lagi. jadi ,hanya doa yang mampu di kirim kan semoga arwah tok wan tenang di sana.Al fatihah.


Yang lelain ,biasa2 saja. belum ada perubahan. pasal rumah tangga ,macam biasa.yang luar biasa time gadoh..wahaha..itu standard la kan.

Azam 2013..insya allah ,kami tengah usaha kan sesuatu untuk our small family ni. semoga impian ni tercapai lar di tahun baru ini. amin....
Aku actually xpernah ada azam pun.sebab tu agak nya mcm tu aje ye perjalanan hidup aku.kihkih..aku just follow what it takes.Bagus ada azam ni sebab nanti kita boleh try to achieve.tapi, kalau mcm aku ni ,azam tak azam cam gitu je. Kalau aku kata nk buat, aku buat je.tak yah tunggu nak ber azam. well..itu ikut oran lah ye.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...