Monday, December 3, 2012

Weekend yang huru hara..thanks to Eiffel Tower

As salam.

Weekend ritu so so make me chaos.Salah sendiri ,terima lah padah nya.bak kata laki aku ,cuai ...
Alkisah ,hari Jumaat tu ,mengular p lunch kt klcc.Masa tu kui 1230 kat opis lagi.tau kan,klcc tu kalu hari jumaat memang ramai umat some more school holidays, lagi ada hati nak p.
Member opis ni nak p kinokuniya katanya & offer naik keta dia ,terus setuju.kalu kena nek bus, ai mmg tak sanggup lah.*diva sangat ko yeh*
Masa kocoh2 tu lah ,berlari p kt my keta nak amik parking kad pastu terus lari lagi p kat keta member tu.motip nak lari ? konon kejar masa lar tu kan.Tick tick alarm pastu terus letak kunci dalam handbag.

Smpi klcc, cari parking 30 mins baru dpt.laju2 p food court ,full ok full.jalan laju2 p Miss Kwan.yang tua tu Madam Kwan,ni lum kawin lagi..ha..ha..order nasi bojari sedap pastu makan penuh perasaan.pas abis,janji tunggu kt Nose.teruja tengok ada sale 50%.sekali tgk..semua kasut tak best.time tu baru notice charles & keith lagi kebabom best.tapi,too late bebeh..dah nak pukul 2pm..
Masuk dlm lift ,raba raba handbag ,baru notice..eh..mana kunci keta aku ? *mode: panik*..sampai masuk keta asik ckp "mana kunci keta"mana"mana"..mcm org meroyan pun ada..debor tak debor sebab ni dah kali ke dua kes cuai .hari tu tertinggal dlm keta..ok lagi sebab dah sah2 ada..tapi kali ni..nehi ok nehi..matiks la.

Pergi balik klcc.masa solat zuhur,sempat doa mintak jumpa la kunci tu.tau pun takut.padahal balasan tu sebab mengular.orang bagi rest sejam ,jadik 2 jam.padan muka,pehtu kena nek bus pulak .hahahaha.
Pegi balik tempat parking..yilek..masuk nose..tadek..pegi Miss Kwan pun yilek..pegi lost & found pun tarak.pastu tepon asben sebab dia kena antor kunci.*mode : takut*.

Asben plak stuck almost 2 hours from Jln Tun Razak nak ke Jln Ampang.bodos nye traffic.rasa nak jalan je p kat keta dia.seb baik ujan.*ni konpem auta..tak sanggup nak jalan*>_<
Balik from opis kui 8 pm.kesian Eryna kena duk umah bbsitter lama.syian si busyuk tu.dup dap dup dap takut sbb tepon kak nas,susu semua dah habis..matik la kalu dia nak lagi.sambil2 doa lagi,jangan cik kak tu melalak kalu tak mana kak nas nak cari susu.susu dia ? owh ..dah lama dia tadak susu..-____________-
Malam tu dapat tazkirah free dari ustaz asben.tensi ok.nak defend diri dah memang tahap kalah mati.so,diam diam sudah.
Keta plak tak bleh start sebab bila pakai remote alarm ,kena off button alarm dulu.tak pulak tau kat mana nak off.nape la tak fikir nak tepon sapa2 yang expert pasal nak off alarm.So,keta kena tinggal kt opis,esok baru amik.



inilah aku pada hari kejadian..sobs sobs


Sabtu pulak..pagi2 kol perodua.sekali senang sajork ok nak off button tu.bila mamat tu ajar ,rasa nak hentak kepala kat dinding sebab senang yang hamat.
Kol klcc plak,baik giler security service tu .dia telah berjanji akan cari the whole building..sekali,tak sampai 5 mins ,dia return call cakap ada jumpa.phewitt rasa nak lompat bintang kat situ.nasib tgh pegang Eryna masa tu..kehkeh..

Security : Cik kena sahkan kunci ni cik punya ye.Jadi, ada berapa kunci.
Ai le : Ada 3 kunci pastu key chain Eiffel Tower
Security : Key chain apa ? 
Ai le : Eiffel tower *dengan slang* yang paris tu...poyo sangat padahal orang yang kasik.
Security : Owh,yang Paris tu.saya dah jumpa sebijik macam cik describe nih.tapi kt blkg remote ni ada nombor.cuba cik baca apa no tu.
Ai le : Eh eh..nak main teka teki pulak ye ( ok..ni dalam hati je )..Ala,saya tak ingat sebab tu no siri alarm la.saya baru tukar remote.
Security : hmm..kalu camtu ,takpe,datang la amik kt parking management office .sebab key chain Eiffel Tower  cik ni ,saya rasa boleh la bagi..




owh Eiffel Tower..sila tunggu kedatangan ku..>_<


Jadi,begitu..kalu takdek key chain tu, agaknya apa aku kena buat nak convincekan depa kunci tu aku punya.keta dah sah2 kat opis lagi.
So, p klcc amik kunci pastu p opis.lega ok..tapi sebab telah menyusahkan hidup en asben,aku kena bayar ganti rugi.Senang je,sogok dgn makanan sudah.kihkih.tapi,aku baik hati kasik duit minyak lagi ok.
Cuma ,yang sgt tak suke tu,tetiba jadik sangat sopan santun.apa saja kena sound ai is redha.selalu aku kan suka balas balik hujah laki aku kan..but but..kali ni kena sealed terus.kesian betul kat dirik sendirik.


So,begitulah weekend yang aku cari pasal.Sempat jugak p mid valley usya expo baby.tak best sangat.hanya beli shower,lotion & baju seketui cap Pureen.pastu nampak Dynas yang sgt gojes.rasa segan ok nak lalu sebelah dia sebab rasa diri macam emak dia pulak.she is sooo slim..-___-.

Hari Ahad plak, gara2 takut tercicir kunci ,terus tinggal semua kunci kat umah dengan harapan en asben bwk kunci umah.sekali dia pun lupa bawak,padahal pintu dah kunci.aku jugak kena blame sebab tak bwk kunci.hoish..no fun ok no fun..nasib my bro ada duplicate tuk dia,berdesup jadik the saviors.
kalu tak...............pffftttt...................

Pastu,pegi fabulous mum butik kt TTDI ,sebab nak beli diapers bag.Yang available kaler putih,merah,kuning,biru.kat online kaler grey ada pulak.tapi,sebab cantik,amik jugak kaler putih.
Amik yang medium jer sebab yang papa nye bag tu dah mcm beg lap top.Price RM 53.91 after diskaun.



comey nih..ada zebra stripe.spacious lagi tu.


Best ok beg ni.dah la compartment luas.selamat tinggal beg anmum free..dah ada yang baru,yang lama letak tepi dulu..sian kat beg anmum tu.banyak jasanya.
Fabulous mum tengah sale sampai Jan 2013.cepat la pegi kat outlet dia.lagi puas hati.kalau malas boleh ngadap kat laptop je,nanti dia charge kos pos je.
Antara yang selalu aku beli adalah nursing bra.serius ok,yang cap Kelly tu best giller.sebab tu beli lagi 3 pcs.ingat nak beli lagi nanti.ingat : sila beli cap Kelly..memang best.

Pengajaran : duplicate kunci extra letak kat opis satu ,kat rumah satu ,kat handbag satu..pehtu kasik jiran sekali senang.>_<
Itu sajalah entry sengal yang sungguh panjang.............................





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...