Thursday, December 6, 2012

Skinny jeans Uniqlo yang best

As salam.

Hari ni Uniqlo bukak new store kat Paradigm Mall KJ. Aku dah tentu2 kat opis.celah mana nak menyebok kat sana pulak.Sejak berjaya beli slack opis yang best kat Uniqlo ,aku agak konfiden dah nak beli pants kat sini.
Bukan apa,ai ni jenis kat montot tu al- JLo sket ,so, pempaham la betapa payahnya nak jumpa pants yang melekat di hati. Paling selamat beli jenis getah, puas hati. sebab ,asal beli aje, paha dah ngam nih ,skali pinggang besor.dah kata pinggang ai ni kecik ,tapi montot al-J Lo.agak tak stabil di situ.

Macam jeans ,hanya Levis yang aku boleh pakai tanpa pakai belt or risau ada gap kat waist.Tapi,sebab Levis mahal,jadi dah 2 tahun aku belasah yang sama.hahaha.Beli same version kat factory outlet niagara falls tu ,besar la pulak.Sampai sudah tak alter.Oh ,am so heart Levis Demi Curve jenis boot cut.

Yang Uniqlo ni,aku saja la test2 kot la muat.tgk promo cam gempak jerk.masa tu nak beli pants utk office wear.eventho office aku ni allowed pakai jeans, tapi mcm nak muntoh plak asik belasah jeans yang sama.basuh ,kering ,pakai.itu aje.dah lasam dah nengok.nak beli baru rasa kedekut pulak. RM250 woi.tak koser sangat.
So,sekali aku try ,walawei..cun sgt sebab elok je kat waist & hip. adakah seluar itu di design utk aku ? Cuma kena alter sket kat kaki.momantai lah sebab free.apa ada hal nak tnggu 30 mins.Tapi,now waist aku mengecik sket ,bila pakai button loose,mcm kena jahit extra button.tapi montot tak pulak ko mengecik yeh.

Bila Uniqlo announced kat FB ada promo skinny jeans kaler2 tuh kat all stores,aku apa lagi..memang panas montot.elok ja kui 12 pm, aku dah chow p klcc *kali ni check kunci keta betul2 takut hilang*.As expected, orang dah berpusu2.aku tgk seluar dah tunggang terbalik campur kaler.hoho..org Msia ni kalau bab sales laju je.




cun cun kan kaler dia.go & grab yours now

Aku pun dgn tamaknya cari cari cari size yang sesuai.asal amik je 26,pastu 27 pastu 25..hoi,mana muat nih.bdk sales girl tu cakap size sampai 29.aku dah mcm nak nangis kat situ.sebab nya jeans aku kan size 30. Konfem la tadek size.tapi,bdk tu cam tau2 ja kehibaan aku..dia cakap size 29 tu besar.sila la try dulu.*so sweet talker la you*
Aku cuma nak kaler putih.yang lain tanak..tapi ada size 28..so,aku grab je dulu.yang penting test dulu.aku try kaler biru size 29 & merah size 27.

Jom tengok model muslimah in action :



putih cun 

merah lagi cun gilles

ni standard mcm normal jeans



Sebab kesian kat queue yang panjang tu ,aku tak try semua kaler.
Ada lagi cun..purple,hijau,grey,hitam..memang mengugat iman..& harga yang maha murah RM 49.90..dah la best jeans ni..sejuk & strech..kualiti of cos tak perlu dipertikaikan lagi.. tak nampak lah sexy nya.
Aku pakai skinny ni dgn baju labuh la.ada anak ni nak labuh2 sket.cover apa yang tak berapa nak elok tu.huhu..
Pastu akak angkat aku sound apasal pakai baju besar tak cantik..saje je tau kak ani ni..gigit baru tau..ai dah insap nih..baju aku yang maha kedut tu patut pakai belt,tapi bila pakai mcm ********..so,baiklah tak payah pakai.


Punya seksaited dapat beli jeans putih idaman ,makan 1901 je lunch sbb dah nak kui 2 pm woi.laju2 balik opis tak sabo nak mengetest kat umah nanti. nasib ada orang kt opis nih, kalau tak ,aku dah pakai dah ni..>___________<


Last, show lagi sekali :


kaki ke depan baru nampak va va va..-___-

Yang putih tu size 28 ,aku tak putus asa carik gak size 29 so that nampak loose sket..at last jumpa gak.,makasih la sapa yang tak jadik amik tu. weekend ni kalau kat  OU or Paradigm mall ada kaler ungu size 29 aku nak la. tapi kena tunggu approval comment dari orang tu, kalau tak free ja kena kutuk..LOL..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...