Tuesday, December 11, 2012

Eryna 4 bulan

As salam.


Jumaat aritu Eryna dah 4 bulan.wah,pantas sungguh masa berjalan.tetiba dah 4 bulan.makin hari makin gewam syok gomol2 si tembam tu.
Ari tu tak antaq p bbsitter. sebabnya ,anak sedara akak tu mai tidoq umah dia & budak tu sakit mata.menyirap je tgk budak tu dok agah2 Eryna masa aku p nak amik dia ari Khamis tu.Mak pak budak tu pun, ko larang2 la anak ko tur jgn nak dekat2. Ni ,seinci je dia melepak kt blkg tu.Aku tak salahkan akak bbsitter tu sebab nya bdk tu yg datang umah dia kan.Kang kalau ko tegur lebey2 boleh konflik adik beradik ipar pulak.Dah kata bdk tu anak sedara belah laki dia.


Eryna & kak syasya kat umah pengasuh...so cute baju sama --___--




So,fikir punya fikir..Jumaat tu tak nak antor.sehari je pun.hopefully hari isnin nanti budak tu dah balik umah dia lar.Niat di hati nak bwk Eryna p opis je.Tapi, sedap pulak tido.padahal sempat je pun nak p opis.
Cik kak tu kan mana reti tido lama waktu siang.be it weekend or weekdays.mesti awal punya lah bangun.tapi,aku paksa jugak dia tido.kih..kih..baru lah tau payah jugak nih nak handle sensrg.sebab dia mcm tau lepak kat umah with mama,asal hilang sket ,jerit.wah,nak mandi pun dia bagi masa tak smpi 5 mins je.rasa cam tak mandi pun ada.boley je nak wat dunno ,tapi rimas la dgr jerit2 nih.kang jiran ingat kena dera pulak kan..huhu..

Niat nak masak lauk bodoh2 mcm sardin pun tak boleh kot.apa tah lagi nak membasuh pinggan mangkuk yang bertimbun dlm sink tu.dgn baju dah termuntah2 dari bakul tak berlipat, cadar semua tak kemas.hoih,sangat semak rasa.memang cik kak mengepit mama habis habisan hari tu.tapi,aku layan kan aje.bukan nya selalu pun.
Apa lagi, lunch terus tepon mekdi.alamak..caner eh..org boikot aku sibuk order.cannot tahan sebab prosperity...tak le aku tau yang nak delivery skang kena RM18 baru dia nak antor.so,untuk cukupkan order, aku beli la pie nenas.oh m geee..sedap ok pai nenas tu,sebab ai hate apple pie..too sweet for tekak aku.dulu pie pisang pun aku suka,tapi,ntah kenapa tetiba dah tak dak sampai la.

Pas lunch, susu,cik kak tido..aku pun layan.elok aja letak dia menjerit2.so,pangku lagi lena pulak.last2 aku pun layan tidoq.memang payah la nak handle kalu bwk p opis.gipun cuti still ada 5 hari nak kena habiskan by dec.cuma 10 hari ja allowed to carry forward.
Kesimpulannya,aku mmg salute housewife yang ada anak kecik, pastu gap dekat2 tapi still able to handle nak masak,laundry,kemas & all..masih byk yang aku kena belajar cara2 nak jadik superwoman nih..tabik spring abis nih...

So,lets see Eryna milestone at 4 months :

- sudah pro meniarap
- kepala sudah tegap
- makin kepoh bila dengar bunyi.sibuk nak mencari mana datang .padahal,orang lalu sebelah je kot.siap    kepala teleng2 nak tgk.
- dah pandai mengekek2 over.senyum tu toksah kata.pantang orang agah
- pandai menyanyi
- suka menjerit penuh perasaan.macam eksaited dengar suara sendiri
- dah boleh pusing badan masa meniarap
- sudah maju meniarap setapak dua.
- dah boleh pegang kaki sendiri
- mula menghisap apa aja benda dia nampak.dulu pun suka jugak tapi dia tak berapa kuat nak     pegang.now,setakat bantal dia tu, siap angkat tinggi2 pastu gigit nyum nyum
- masih lagi fully bfeed..alhamdulillah.masih jauh target ..mudahan Allah permudahkan..amin..
- makin demok.oh,suke gile tgk jari2 demok dia tu.sedap betul peluk gomol2 sedap badan dia penuh.best sgt.janji sihat,body montok mama mmg suka.kang besar baru diet yeh.
- sudah pandai protes apa dia tak suka.
- apa lagi yeh...hmm..so far yang update kat bbcenter tu semua dia achieved...alhamdulillah...

Mari mari tengok aksi Eryna montoks.



makan ulat

tido ala2 sexy

melting...........>_<


Sayang musyuk Eryna >>>>> luvs luvs

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...