LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, December 17, 2012

Cek up Eryna 4 bulan

As salam.


Kejap sungguh masa berlalu.Dah 4 bulan si tembam busyuk nih.Actually , 4 bulan tak dak cucuk or cek up. tapi, kami p follow up sbb doc serena bagi refer letter kat hosp selayang. 
So,both of us cuti on friday since nak bwk Eryna p spital & malam tu ada dinner kt flamingo ..so ,alang alang better cuti terus.

Sampai spital dah kui 11 pagi.first time p hosp selayang.ingatkan tak dak parking, upenya ada covered parking.senang jugak terus park.kat luaq nampak cam buruk ,tapi kt dalam cantik jugak.baru renovate kot.Kami terus p klinik pakar paed bwk refer letter.sekali,kena appoinment lagi sebulan baru mai.


lengang kan klinik paed sini



with her abah..mcm bapak penyayang eh..yep..he is


Aiyak..mcm malas la nak tunggu lg sebulan.ada 2,3 famili ja kt situ so, tak pasti mana p habis paed.maybe byk kes baby kt ward kot.some more nak p spital selayang tu itself rasa mcm bercinta ja.
So,we decided to go to demc.refer to pakar sana pulak.smpi kui 1 ptg ,so asben drop sebab nak jumaat.lepak la dgn eryna kt situ sebab kui 230 pm baru kaunter buka.sedap jgk lunch kat kopitiam situ.murah pun ye.makan nasi,ayam msk merah & lemak nangka dgn teh ais cuma RM6.90.sedap & murah.

Eryna sempat beramah mesra dgn 2 org budak laki.auw...kecik2 dah pandai ye..main gelak gelak lagi.hoho..elok kaunter buka, terus cepat ja dpt turn jumpa Dr Koshi.

Update Eryna :

Berat : 7.94 kg
Panjang : 71 cm

* ehem..berat cik kak naik 500 gm saja.ni mesti sebab dia dah start aktif..hiks hiks..

Dr tu baca referral letter terus dia kata ,she do not need to go under special treatment.even tho still early to say ,but ,since she's responding very well to sound & sight ..plus growth semua ok.he confirmed that eryna is fully recovered from her birth trauma.alhamdulillah.. :)

Eryna ada sket la ekzema.mmg dah noticed yang tu must be ekzema.sometime ada merah ,sometime ok.so,next month masa cucuk 5 bulan nak wat allergy test kt sana.

Now,dah ada 2 paed la plak.laki aku prefer Dr Serena.so, tak tau la nk continue ke tak Dr Koshi. for me both pun best.sebab they explain semua details.so,tgk la after cucuk 5 bulan nak lari p kat serena ka pulak.sebab klinik tu selalu penuh.dr koshi pun ada tnya jugak..pesal tak continue serena sebab lagi dekat.dia kenal doc tu.siap ckp "owh,tulisan serena ni still sama" masa bc referral letter tu.

DEMC of cos la best compared to klinik.ada baby's room some more sgt cepat.eh..ke sebab kami p weekdays..tak pernah plak try p klinik serena time weekdays.tgk la gena kan..kalu emergency ,maybe go to dr koshi sbb dr serena ni time buka klinik pun tak brp user friendly.


klinik paed DEMC yang comey

Eryna main air liuq..see the red spot kt both cheek


After settle semua ,dapat la ubat ekzema .standard la kan,actually ,boleh beli kt farmasi ja. Moisturizing lotion ,shower gel cap Cetaphyil.cuma yang krim sapu tu ja tak dak jual over d counter.so far, baru pakai,she respond quite good.nampak kurang sket la.ke sebab aku tak makan benda yang bagi allergy ke tak tau lah kan.




ubat ekzema eryna



Pastu sempat melencong p tengok home decor.Nak tgk model tilam ???



Oh yeah..beli tilam percuma itu baby................T______________T



ermmm...macam best ja tilam nih

testing testing



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...