LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, November 9, 2012

Portable baby cot & baby cot Eryna

As salam.
 
 
Baby cot adalah satu keperluan.Masa awal Eryna lahir,rasa cam tak payahlah kot.Tapi,mak plak sibuk suh beli.sbb nya ,katil kt umah tu Queen..mana muat nak tdo 3 org.dah la Eryna tu leh tahan lasak,belum campur bapaknya lagi..mama nya aje sopan tdo >_< .
 
 
Masa dlm pantang tu,aku beli portable baby cot.Harga RM80 je & beli online.
Camne rupa benda alah tu ?

 



Image from en goggle


image by si bam bam
 
 
Cot ni kalu tutup mcm briefcase gitu.So,bwk ke hulu hilir pun ok.Masa balik kl ritu,letak je dia kt dalam tu.byk jasa benda alah ni..selain dari berguna masa bwk g jalan2 ,boleh juga guna kt umah.
Bila letak dia dlm ni..tak dak la rasa takut tertindih anak ke.eventho kami cuma berdua ja atas katil tu * eh..bapaknya tido mana?jeng..jeng..*
Baby cot ni  ada macam penghadang lembut kiri kanan .so,untuk baby yang belum leh mengiring sesuai la guna.sbb dia menten kt dlm tu.
 
Pesal pulak nak beli baby cot ?
Yelah, takkan selamanya Eryna nk share katil kan.salah satu cara nak ajar dia tdo sendiri.so,after survey2 ..ada several yg kami aim.
Kat jusco ada 2 types.( mcm duta jusco kan..semua pun beli kt jusco) >_<..
Up to 2 years & 4 years kot.harga pun lelain.Yang type 1,RM 299 ..satu lagi RM 469 kot.so,kami KIV,survey2 lagi ..tgk jugak yg Ikea punya..tp,cam xbest jek..kecik kot.
 
Pastu masa kami p Amcorp Mall,kt kedai luna tots tu tgh sale.RM299*kot* dpt baby cot complete dgn tilam & bedsheet..mmg murah sesgt..tapi..sayangnya ,bdk sales girl tu dari kami masuk.punya lama la duk belek..dia sedap duk bersembang dgn kwn dia.tak layan langsung..pandang pun tak engko.haish..adakah kami ni invinsible family ????
Amboi adik..kalu iye pun kan..boleh kot nak senyum ka apa.Kalu la dia ringan mulut sket,konfem kami dah rembat hari tu jugak..whateva...rugi la owner luna tots tu.
 
At last ,pencarian berakhir kt my dear warehouse sale tu jugak.dah alang2 sampai sana..takkan nak rembat car seat je kan..beli skali la baby cot..price ? RM 278.dan bersaiz besar dlm 24 x 48 ..up to 3-4 years ikut berat..*Eryna..sila diet*.
Dan,again..malas nk pikiaq lagi dah..so,beli la terus.nak pasang pun senang.*kata asben ai la..sbb ai is  tgk aja..hahaha*.
Baby cot ni ada ada macam transparent plastik kiri kanan atas penghadang.kira kalu budak2 gigit,bukan la dia tokak kayu tu.sejibik cam kt jusco yang mahal tu.
 
Apa jadi kt portable baby cot tu ?
Eh..mesti la guna jugak.Aku letak benda alah tu kt atas tilam.so,Eryna tido dlm cot atas cot..gitu..
Dan,being Eryna..mak ok jer ..asal bley tdo..nyenyak je dia kt dlm tu..


sebelum..dlm portable bb cot

selepas..dlm bb cot..lihatlah gediksnya saya.. ^_^

 

 
Baby cot ni mmg togel.xdak proper tilam,bed sheet mahupun kelambu.later2 la deko.yang penting dah selesai 1 lagi misi..phew....




dont play2 ok.ni eryna punya ok.*serious face*
 
 


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...