LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, November 26, 2012

Monthly cek up Eryna 3 bulan

As salam.


Kejap ye dah 3 bulan upenya umo cik Eryna.eh..ni dah msk 4 bulan ni.actually,ni entry tertangguh la ni.byk sgt mende nak kena pikir katanya..>_<

Hari tu kami cek up 3 bulan Eryna kt Klinik Pakar Kanak2 Serena kt Sg Buloh.hasil mengoggle & suggestion jugak.Kami decided to have at least a paed tuk monitor progress Eryna.memula ingat nak p DEMC.ada member suggest kata Dr Koshi (betui ke eja ni) .Best katanya.tapi,hala ke shah alam la puloks.umah kami ni lagi senang nak ke belah sg buloh sana.
Sebab pakat kata klinik Serena tu very the busy one,kami pun sedaya upaya la mangkit awai nak p sana.tapi last2 jadik kui 9 am baru nak kuar.sampai sana tengok,tu dia..kasut dah bersusun luar klinik.

Klinik ni kt Bukit Rahman Putra.dkt dgn PMC Sg Buloh.senang ja nak cari.lagipun sbb dah familiar ngan area situ.
Register,dapat no,bdk kaunter tu suh p makan dulu.masa tu dah 930 gitu la.dia kata mungkin sejam.pergghhh..lama kan.mana taknye,doc Serena tu sorang ja nak handle semua.dah kata klinik dia.
Lalu kami pun p sarapan dulu kt kedai mamak sblh tu.Pulak tu, penuh bdk ngan mak bapak bdk dlm mamak tu.aku suspect,ni mesti nak p klinik serena tu.kalu tak,mesti kedai mamak tu tak laku..hahaha..

Cantik jugak klinik ni.dia buat timber flooring,pastu ada la tmpt bdk2 nak main.memang riuh dlm tu ,dah mcm taska.kasut pun kena bukak kt luar.bagus jgk kan..hygienic katanya.


si bam bam layan tido


curi2 snap dari tepi..hihi



Lalu,pas sejam makan,kami masuk,aku tgk makin ramai ja.kami p sabtu sbb ahad tutup.klinik ni operation hour nya pelik sket.
Isnin-jumaat dia buka half day ,pastu sambung balik dari kui 6-9pm.sabtu half day saja & ahad plak tutup.agaknya doc ni penat lah sbb nengok kan patients hari sabtu tu saja ,aku yang penat.huhu..

After sejam pas makan tu baru kami masuk.huhu..lama nya lahai..dekat 2 jam jugak.dah mcm kt klinik kesihatan puloks.
Cik Eryna pulak mentidoq after pekena susu.dia xkisah pon tmpt tu nak hingaq tunggang terbalik pun takpa.janji di atas riba memang sedap la dia kroh kroh..

Doc tu mmg best.details dia explain semua benda.Eryna kan pernah ada history masa dia lahir dulu.
Alhamdulillah,according to doc dia achieve everything at her age.plus bila doc tiarapkan dia ( masa ni cik kak tu baru pandai mengiring,boleh meniarap kalu kita tolong tiarapkan..>_< ) ,kemain tinggi dia angkat kepala.doc pun kata dah keras cuma ubun still lembut la baru 3 bulan katanya..dia pun sibuk angkat montot nk pegi grab toys kt depan dia.

Cuma,doc suruh p hospital selayang utk buat eye & ear test.dia kata,kalu tgk Eryna development,mmg tak perlu pun sbb she has a very good respond to sound & colors.tapi,dia kata sbb tu adalah normal procedure tuk baby yang pernah diagnose with HIE masa lahir.( she is stage II which babies diagnose at stage I & II usually develop well like other baby..alhamdulillah )..
Doc tu tak bleh buat sbb dia klinik ja.

So far,alhamdulillah,Eryna achieved all milestones at her age & sangat tembam dgn jaya nya.dah la tu,makin panjang laks dia.

Eryna at 3 months :

Weight : 7.4 kgs
Height : 73 cm
Head : 41 cm ( kot ..tak sure..hahaha )

Semangat nya  anak mama..^_^.

Pasal klinik lak ,kalau tak sanggup tunggu lama ,tgh rushing ka ,not advise la sebab patients mmg ramai.Tapi,to have a good paed kan mmg susah.Now, we will stick to Dr Serena dulu..unless dah hilang sabaq tu p kt doc lain la pulak..kui..kui..




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...