Thursday, November 22, 2012

Eryna dan stroller nye

 
As salam 
 
Sebelum ni kami bwk Eryna pakai carrier.almost 2 bulan jgk la.memula cam takut je,boleh ke cik mek tu stabil kt dlm tu.then,hasil goggle, kita kena make sure kaki baby tu dok kangkang.bukan nye lurus.
Masa beli tu,mmg dah tak larat nak mendukung dia dah.pastu dok pikiaq nak beli ke tak stroller.last2 beli ja carrier sbb masa tu aku dah semput dokong dia dlm OU.pfffttt.....
 
 
Since kepala & body cik kak kita ni keras ( tak lembut lembai sgt la ),so dia able to sit well dlm carrier tu.siap boley tidoq2 lagi everytime dokong dia.tu tanda dia selesa lah.sbb cik mek tu kalu dia tak comfort ,harus dia menjerit bagai nak rak.
Tapi, mengenangkan agak payah nak mkn kalu guna carrier ,some more she's getting tembam..we risau jgk sbb now she dah start grabbing things.so,dibuatnya dia grab food pastu makan camner.paling best kalu dia libas air ke apa..risiko tu..so,we decided to buy her stroller.
 
 
please don't dsturb
 
 
Masa tu,pas celebrate my besday lah.Terjah butik Mom's care , ada diskon masa tu.ada tak ada ,sket je stroller yang tinggal.aku mmg tak budget la yang mahai2 macam Quinny mak nenek tu.budget RM400 -RM500 sbb member2 opis pakat nak kasi duit as hadiah..murah rezeki kamu,sik Eryna....sebelum tu, ada la survey kt Jusco,tapi nan hado yang best.bulky sgt.
 
Sales girl kt butik tu plak mmg heibat..heibat tak heibat kami terus beli.terrer sungguh dia meracun kami..tp,dia mmg best sbb able to explain & layan we olls.lama jgk kt dlm tu..
Memula amik kaler lime ,tp last black jugak lah sebab lime nampak cam cepat lusuh aje.
 
Jom tgk gadget baru cik Eryna , 
 




yumsss..shedapnyeee

Tabiat baru cik kak ni.suka sgt hisap apa2 benda yang dia nampak.kalu takde benda sgt,dia makan lengan dia yang mcm kuih pau tu.sabo je la.
Anak aku ni mmg semua pun ok.test aje, dah suke plak..so,jadik je lah.
Stroller ni cap Halford ,rega after less RM355 kot.murah aje.yang penting sangat light.seyes ringan.nak fold senang ,nak assemble pun senang.boleh guna up to 4 years aka 20 kgs...err...anak ai baru 3 bln dah 7 kgs..acaner tuhh..*diet Eryna ..diet*

Sebab Eryna dah bangun masa tu,so,kira terus guna lah..best stroller ni..cuma tak leh recline je lah..alah,boleh la tu kan.benda free laks tu..huahua..apa nye kedeks nih..


So..tell me..ni besday mama ke Eryna nih..hai,dia plak dpt hadiah tau.gigit baru tau !!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...