LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, November 8, 2012

Car seat baru Eryna

As salam.



Yeay !!! Eryna dah ada car seat baru.hadiah dari my boss tapi beli sendiri..aci dak..hahaha..
Since Eryna lahir,mmg tak berniat nak beli car seat sbb my sis duk offer suh amik anak dia nye.sbb si shafiq tu x mo langsung duk atas tu.mmg dia pakai sekali ja.tu pun sbb nak bawak balik si kurus tu ( amboi..sbb anak hang debab kan,panggil la org kuruih ) dari perlis ke kl pas pantang..
Jadi,syukur ku ucapkan.toksah beli..tak ke save di situ..>_<..

Akan tetapi,bila Eryna duk atas tu..hmm..boley la kot takat 2,3 bln..alkisah..cik kak kan tembam sket..aku tgk macam dah penuh je seat tu..& some more itu mmg tuk baby aje.kira paling lama ley guna up to 1 year kot.tp,kalu Eryna mungkin hanya 6 bulan..hohoho..*kutuk anak sendiri*.

So,bila msk opis,en boss ckp ,dia nak kasik hadiah.ekceli dah tau pun dia nak kasi.sbb dia mintak tlg bdk HR tanyakan apa yang ai nak.kantoi di situ..
Tapi, ai buat2 la terharu kunun tak tau dia nk kasi *padahal aku dh tau apa aku nak*.
After diskus2 , ada 3 barang yg agak penting tuk Eryna.
- car seat
- stroller
- baby cot

Tapi,untuk tak mahu kejam sgt ,ai list 2 benda je..either  bagi car seat or stroller.baby cot,bapak Eryna la belikan.huahua.
Pastu ,kengkwn kt opis ni ada buat donation sket..so,depa choose stroller & boss kena la kasik car seat.
Penat hokey p carik benda alah ni.sampai ke Puchong sana nun..nasib jumpa yg berkenan di hati Eryna.*yep,she chose herself*

Boss ai ni suh member  tlg carikan.dan minah ni plak suh beli sendri..nanti kasik resit,kunun2 dia la p beli..mmg bijoks kan.better Eryna pilih sendiri apa dia nak.
Memula p jusco OU,tp byk dah sold out,maybe sbb sale hari tu.kalu ada pun,yang start from 6 mths up to 4 years.
Pastu,p plak jusco Sunway Piramid..pun sama je..then,teringat la my dear warehouse sales kt puchong.Jadi,esoknya awal pagi dah p sana.dekat kilang2 tmpt tu..mcm ntah kt mana2..al maklum,Puchong bukan tmpt jajahan gue...>_<

Kt sana cuma ada 3 choice je car seat tuk baby until 4 years *18 kgs*..aku akan paksa Eryna slim down kalu by the time 4 years berat dia lebey 18 kgs.kang x ley duk atas car seat tu dah..

Jadi,kami pun test letak..& ini lah reaksi cik kak...


ya ampun anak mama..apakah double chin tu demoks

dah stim plak muka dia yeh



Apa maksud tu >_< dia suka ler tu...so,amik je lah.migrain omak nih dah 2 minggu duk mencari tak jumpa yang berkenan.ni dah jumpa amik je la.free plak tu.
Harga ? RM 287.murah je.sbb nya member ai ni p bagi budget kt en boss, dia kata rm 200 lebey.len kali cer hang ckp rm 1000,baru sedap sket *nampak tak betapa tamaknya aku*.

Dan..sudah 4 hari berturut2 cik Eryna macam kena mandrem ngan car seat ni..asal letak je..mata terus lalok oooo....penangan benda baru ler tu..tgk la apa jadik nanti..

Thank you atuk karl...^_^...



no disturb pleaseeeeeeee


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...