LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, October 31, 2012

Eryna p sekolah ,mama pegi office

As salam.

Begitulah rutin kami anak beranak.
Mama p opis ,anak p sekolah aka umah bbsitter.How i wish ,i could stay at home ,spending whole day with her..be the first person to see her new progress every single day..bukan nya akak bbsitter yg akan update "Hari ni Eryna dah pandai ketawa mengekek" or "Eryna dah pandai berjalan..LOL" or Eryna itu ,Eryna ini..ok..stop dreaming pleaseeeee...


Her morning smile...she will smile & giggles bila ada org kt sblh..or else she will cry & cry..takut kena tinggal ke sayang ?


Well,every day Eryna akan ikut p "opis". Umah di Kota Damansara ,ofis di Jln Ampang .Umah pengasuh dkt keramat.Dari KD ke Jln Ampang ikut NKVE-Duke dlm 40 mins ( without jem )..kalu jem..bertabahlah aku dlm sejam lebey.

Awat jauh sgt antaq Eryna smpi keramat sana ?
1st - kt KD aku xkenal org .dlm erti kata lain, mmg dari awal xmo antaq nursery,nak orang kt umah jaga.sbb ? bagi aku ,she's still a baby & apa saja org buat kt dia ,redho je lah kan.dia bkn reti nak habaq .nak2 cerita negative psl nursery ni xakan pernah habis.

2nd - aku mmg nak kak nas ( bbsitter ) jaga dia.why ? dulu dia jaga anak kakak.now,si shafiq dh besaq.dia cuma jaga shasha yg dh msk 2 tahun.
& aku mmg kenal kak nas dan percaya dia.insya allah.kak nas ni pembersih.umah dia kemas ja.
hari2 bila p antaq Eryna dlm kui 830 am tu ,dia dh siap msk .kain pun dah sidai.so,bila Eryna & shasha ada,dia tumpu kt bdk kecik dua org tu saja.
anak2 dia dah remaja ,yg kakak tu bila balik sekolah,pun layan2 bdk2 ni jugak.

3rd - berkait dgn alasan ke 2 ,keramat -Jln ampang dlm 15 mins.jadi ,dkt dgn opis.kalu any emergency ,insya allah,setakat nak rush back tu xdak masalah lah.
some more ,boss sgt sporting kalu nak  tgk baby..
so far ,until today..alhamdulillah..xpernah pun p umah bbsitter tgk baby during office hour.

4th - akak aku duk sama kuarters ngan kak nas.dia blk sekolah ( skang dia kena ajaq sesi pagi ) ,mmg naik atas main2 dgn Eryna.so,hati tu sejuk sket la at least ada sedara sendri tgk2 kan.

Jadi..atas alasan2 ni lah , harap2 terjawab lah soklan awat antaq Eryna jauh sgt..kesian baby..

Well..who said aku x kesian..kesian ok..lama kot dia duk dlm car seat tu.but, I have no option ,this is the best for her..at least for now.
As a mother ,we always want d best rite ..so,this is the best for her.wah..speaking lah kan pepagi cenggini.
Imagine ,kalu antaq kt nursery or sapa2 kt KD nun..ingat hati aku tenang ka nk buat keja ? Ada kang,asal lunch drive balik KD semata2 nak tgk Eryna.kalu dekat lain cerita kan..

Apa2 pun,sentiasa doa semoga Allah permudahkan segala urusan....
Insya allah..



posing dlm kereta..cik Eryna rileks plak tdoq dlm car seat

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...