LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, October 31, 2012

Bila Taufan Sandy menyerang

As salam.

Asyik citer psl Eryna ja kan..well,begitulah bila ada anak..anak 1st lak tu..excited nya len macam..ohhh..miss u darling...

Ok,back to the topic.rasanya suma org tau psl taufan sandy ni.how it become chaos kt amerika.mungkin ada yg akan ckp..Allah turunkan bala kt Amerika.depa mana penah di duga sebegini hebat kan..
tapi..kan ke ada student kita kat sana..
ada jugak yang kerja kt sana.
ada yg menetap kt sana..
jom doa semoga depa selamat.

Well,tadi baca kosmo about students kt Institut Teknologi Stevens kena bergelap.duk dlm bilik saja xleh kuar..oh my..kesian..
Other than that sebab..i've been there..yes,masa last visit on May hari tu, kami tumpang rest kt one of the student room.bilik kwn my sis.masa tu we olls from Washington & nak overnite kt New Jersey before fly back to Msia.

Since hotel2 kt New Jersey ni mmg mahal ,xmampu mokcik pokcik ni ha..sekadar nak tumpang mandi je kan..so,kami tumpang lah blk students.masa tu,bebdk ni dah start cuti summer.


the gemuks me kt car park Stevenson.d building kt blkg tu lah Manhattan.Its just across the river


Kolej ni mcm tetiba wujud kt tgh2 bandar Jersey ni.
Nak ke Manhattan dlm 25 mins naik bus.macam ada lorong2 ,pastu tetiba ada kolej.begitulah..quite big tapi bersepah..

Ingat lagi, masa tu baru smpi kt Stevenson nih,pastu nak mkn kan..so,my sis tu tgh excited nak mkn Msian food.lalu..dia sibuk ajak p mkn kt restoren Msia nih..apa nama eh..xingat pulak.own by Msian chinese..

Masuk je,dah tentu2 depa serve pork kan..mak ayah teruih turn off .asben pun xbagi makan.masa tu kan tgh preggy Eryna.eventho xmakan daging tu,who knows the pan yg depa guna tu kan.

Yes,kt oversea u are acceptable to eat kt restoren yg serve pork tu with regard choose seafood lah.but but..kita kena very sure yg tempat tu xdak anything halal sampai kita terpaksa makan kt restoren tu..am i right ?
In this case ,restoren halal aka pakistan cuma 2 blok je beza..so,apa kes nak makan kt situ plak.kan..ha..ha..


melepak ngan ayah tunggu bas nk p Manhattan..


Nilah Stevenson area which d college just behind the street


Now, wondering mcm mana tmpt tu skang kan bila cik sandy menyapa...



Mak & ayah kt times square



Me at times square in May 2012

Pic dari cik google..Times Square yesterday

Mudah2 an..Allah melindungi Msian kt sana..doa jugak semoga mat salleh2 kt sana pun selamat.harta benda boleh di cari..tapi ,tidak nyawa...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...