LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, June 25, 2012

Weekend yg penat - wedding & antenatal class

As salam..

Fuhh..skang ni tetiap weekend ja penuh dgn aktiviti p sana sini. Hajat nk melawat kengkwn yg bersalin ,srg pun xterlawat.
Dah la ramai kwn yg bersalin thn ni. ada tu ,dh bersalin dari thn lepas, tup tup anak dia dh nk msk setahun dah..
niat nk p tu mmg dah ada ,tp hajat xkesampaian..ada ja benda nk kena buat.tup tup diri sendiri pulak dah makin dekat hari..hadoih..

Weekend lepas mmg full dari pagi smpi malam .
Badan dah letih..dtg opis dah mcm mak panda. Makin xsabar nk cuti la.
Mmg need time for myself b4 deliver.
xnak la nanti deliver ,stress like happened to 1 of my fren.she gave birth two weeks earlier ,some more baru balik opis ,then dgn x disangka bersalin.adui..
can't imagine that ever happen to me.sbb tu ,to be safe,better la cuti awal..tp,awal pun xawal sgt la..kang nanti mati kutu apa nk dibuat pulak kt umah tu ye..

Sabtu pagi awal pagi dh p Putra Height ,kazen kawin.ni recep umah my paksu.Side the bride dh buat last month kt kelab golf subang.ha,ms recep belah pompuan ni a little bit funny sbb mc nya tu sgt la xbuat homework.main belasah ja apa nk ckp.The thing is, mc tu ex- tv3 famous host once upon a time..sama batch set2 azura abdul karim,normala samsudin,dang suria..ha..tu geng2 dia la tu.so,d expectation is quite high la since she dah over exp kan.now dia freelance & ada bukak salon..teeetttttt....

1st ,masa announced tuk org yg nak tepung tawar ,dia dh silap.mix up nama my mum dgn org lain pastu bila mak pengantin betulkan ,dia still silap lagi.
sudahnya,mcm stuck kt situ seketika.dah la org duk tunggu nk mkn masa tu.

Paling klaka..ni mmg lawak habis.my kazen tu pilot.& my paksu ( ayahnya lah ) pun adalah pilot.entah ajaran sesat mana ntah ,after habis video klip mempelai, dia asik sebut "kedua2 pengantin adalah juruterbang MAS bla bla"..ok fine,memula sekali ok lagi.pastu ,dia ulang lagi masa cake cutting "Pasangan adalah juruterbang MAS ..mungkin mereka bertemu & bercinta di alam biru "..kah..kah..masuk kali ke 3 ,abg i siap ckp..wei..please la p habaq kt dia..sudah2 la apa dia merepek tu.
Yg sedara mara & kengkwn kazen i ni asik pandang sesama sendiri sengih2.ni mesti kes dia tgk masa klip tu,ada 1 pic tu ,wife kazen i ni pki baju uniform dia.so,dia assume..owh.minah ni pun sama pilot ni..
Ikut kan mak pengantin ,the script was like ..anak & bapa adalah juruterbang...hadoi..kesian si S ni..kalu xsure xyah lah ulang sampai byk kali..sesuka dia je..bayar dah tentu2 mahal..std retis katakan..


The bride's side

Ok,enough said..so,d wedding now sebelah laki.so,lama la sket stay..smpi ke malam.ulang alik mkn xtau brp kali.ini anak sulung paksu,so jemputan pun ramai..dlm 1000 nk dkt 2000 jgk la.
tp,sbb khemah dia byk ,so xnampak crowded.lauk pauk adalah sedap & kater tu asik replenish ja.
area kuih muih pun spread byk plus siap book cendol pak akob seksyen 16 shah alam skali.
panas2 mmg terbaik la kan...






That's actually our 'special VVIP guest' ..hanya kenduri2 saja dpt jumpa.masa my wedding hari tu, he stilled kt states tgh operate for 2nd time kalu xsilap.alhamdulillah ..he's getting better & recovered now.
Actually ,ustaz harun ni as we call him pak lang ,adalah kazen ayah.mak dorang ( arwah nenek ku ) adalah sepupu. so,ayah & keluarga datuk harun is dua sepupu. tp,ayah sgt rapat dgn pak lang harun sbb depa sama2 belajar kt kolej islam kelang dulu.
ayah muda dari pak lang ,so ayah citer ,masa duk sana,pak lang ni la duk jaga dia.pastu masa my bro studi kt smap kajang ,dia slalu gak tdo umah pak lang harun.masa wedding i dulu, adik2 dia adalah dtg ,yg mana duk kt perlis tu, & one of his adik ,kami panggil mak teh che bi berjiran pulak dgn parents in law .
Masa ni dia dah nak balik dah...sempat ajak bergamba.sbb nya masa dia dtg tu ,ramai gak guest2 lain duk amik pic. sempat la sembang sat..

Eh..panjang sgt entry.antenatal class kena sambung pasni..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...