LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, June 13, 2012

Pengsan di Niagara Falls outlet & boat riding Maid of The Mist

As salam

The journey begin.mentang mentang dah ada keta.
Since en somi dah terror bwk keta left handed ,jadik,kami pun pegi la factory outlet Niagara Falls.dalam 40 mins from Callodine Ave iaitu umah my sis.GPS kan ada..mana mau pegi ,momantai..beres...

Best nya hai pegi sini,ni memang tak cukup masa smpi 2 kali pegi.
Masa tu misi nk beli wallet je pun sebab baru jer beli handbag baru masa nak mai us.hihi.
Time hari Jumaat tu, org tak ramai..so,masuk la mana2 store ,relax je.
Paling lama kt Corelle..borong pinggan mangkuk mak nenek. 

Yang pasti 2nd day kami p situ lagik, tetiba segerombolan geng Phil & Vietnam kasik borong licin Coach.licin ok. 
Nak beli wallet pun yang hado.since dah sampai ,en somi kata ,beli la jgk apa2 kat situ.alang2 mai jauh kan.

Pilih wallet dalam 2 jam ,nasib jumpa yg berkenan.kalu kat msia  tak dpt la harga ni..i dpt beli dalam RM 240 sajorks. ^____^...like like..
Henzebeg coach pun rasa nak jugak rembat ,tp dah  tak dak feel sbb beg yg berkenan masa hari 1st p tu dah sold out.

Ada dlm 50 stores kt sini ( ke lebey eh ) ,tu pun sempat masuk few stores je.
Memang  tak sempat habis la.
Abis,kalu dah masuk coach 3 jam ,corelle 2 jam ,levis 2 jam ,belum lagi yang lain..camne tuh.

Yang pasti 2nd day kt situ, iaitu ahad ( tutup pukul 6pm ) ,kami adalah org last left Coach ..kes  tak jmpa wallet idaman..nasib ada jgk seketui..kalu x...parah.....................

Apa yg kami beli kt sini ?

Me..hanyalah - Levis Demi Curve rm 100 , Coach wallet rm 240 .
Husband - Levis rm 100 ,baju ( levis ,adidas ,nike ) total 10 psg rm 200 .
Others - baju Osh Kosh rm 100 dpt 6 psg & pinggan corelle ( loose item ) rm 250 - 6 pinggan makan square shape ,4 pinggan lauk. masa ni beli 3 free 1.jadi kami actually bayar tuk 9 items & dpt 12 bijik pinggan mak nenek.berbaloi baloi..
Pastu ada la souvenir husben beli for his family.


kt Corelle.last pit stop..berejam2 kt dlm ni.owh yes,we bought d 1 yg ada design hijau tu,of cos yg bentuk square punya :)

Overall sgt puas hati sopink sini.memandangkan we are on tight budget ( si kecik ini juga perlukan ongkos ) , jadi guna cash yg ada saja.
Owh, sempat juga beli medela freestyle kt sini.tapi,thru on9..harga ? cuma RM1040 sahaja... ^________^ ...puas hati sesangat..mission accomplished..
Dan  tak lupa bedak kompek Mac ( sanggup tak beli baru kt msia ) ,dalam rm90 + sahaja...hi..hi..


Kendian..after my sis convo ,kami pegi Niagara Falls.
Ni yang paling ditunggu2 ..1 of the 7 wonders in the world.subhanallah...cantik sangat..am so lucky dpt p sana..melihat salah satu ciptaan Tuhan yg maha hebat..rasa kerdil sgt.


masa konvo amik ramai2 with the students & family

Niagara Falls ni pun  tak jauh from outlet store tuh.
Dalam 40 mins dah sampai.
Parking almost penuh some more its weekend.

My sis punya kengkawan pun ada join skalik.
Agak meriah lah dgn Malaysian.

Kami sempat naik ride the boat -Maid of The Mist .tiket dalam 15 usd for 1 round trip.
Wajib la kalau datang Niagara Falls naik boat ni,baru puas dapat explore :).

Memang sangat best dapat lalu betul2 bawah air terjun Niagara tu.Kena pakai rain coat ( depa bagi ,plastik jer )  sebab kena percik ngan water falls...best nya bila ingat balik..

Ikut planned awal,nak p Kanada jugak for 2 days tapi tak cukup masa ,jadik tak dak lah p sana.
So to happen,masa kat factory outlet tu, bump into Singaporean yang dah menetap di Toronto almost 20 years.
Kalau tau ada tempat nak singgah kan, apply je la visa kanada hari tu.
The reason  kita  tak jadik p pun bcos my sis doesn't have specific plan where to stay ,nk pegi mana & so forth.


kedai souvenir

the entrance

the amazing Niagara..that is Kanada on the other side

ni kt atas, as u can see the boat, later we turun bwh naik bot
atas boat..lalu bwh water falls..speechless
my family......................

aktiviti wajib..singgah HRC

Kt Niagara Falls saja dah took about half day.masa tu perut dah kriuk kriuk..tu pun  tak sempat round habis.besar tempat nih..

since dah bawak bekal & dah janji dengan my sis nye kawan ni nak berkelah ,so drive ke Beaver Island.takde la pantai cantik..its like small tasik yg i think la..airnya mengalir from Niagara jugak..
My emak masak bihun grg ,ada yg lelain bwk cucur ,nasi goreng & sandwiches..kenyang..
Buat ala-ala pot luck.best.

At Beaver Island ..berkelah

Just love the beautiful scenery

Overall...sangat rasa bersyukur dapat lihat & been there..subhanallah..pic jgn ckp la...terlalu byk smpi tak tau nk pilih yg mana... >_<.
Visa ada lagi 10 years valid nih..pasni mana la tau ada rezki jejak kaki kt states lagi kan... :)


Next : Washington DC..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...