Thursday, June 21, 2012

Makanan yg perlu di makan sblm bersalin

As salam..

Dah nk msk bulan July..fuhh..sekejap sgt masa berjalan.
Masuk bln July ,maka get ready to labor room la ye.
Mak kata insya allah senang beranak.amin..masin mulut mak.
Sbb mak ckp ,dlm 6 org anak ,beranak kt sy plg mudah. Sbb mak adalah kategori even dh bersalin 6 kali ,tp setiap kali bersalin ,teruknya mcm baru nk bersalin pertama kali..terharu...
Mak ckp lagi ,masa pregnant with me ,she did'nt even notice dah pregnant 5 bulan.Sbb masa tu tgh mengulit anak yg beza setahun,lalu xperasan...so..sy adalah kecil dlm my mother's womb tp membesar bagai johan di luar. >__<
Sbb tu xrisau bila org kata my perut is kecik x nampak mcm org dh 8 bulan..janji sihat..

Jgn xtahu, siap ada list makanan yg nak di mkn.nanti lama nk kena pantang mkn kan .
nak2 pulak masa tu Ramadhan & raya..fuhhh..mencabar iman...xpe xpe..nak kurus punya psl..

Nak makan :

Johnys steamboat - done
Durian - done
Nasi kerabu Keramat Au1 - done
Nasi penyet API wangsa maju - done
Seafood - done
Nasi mandy Saba - done
Mempelam harum manis -done ( sampai muak -ayah bg 7 bijik ,pak mentua bg 7 bijik )
Meatball Ikea - done ( almost every mth since preggy )
Cucuq pisang & cekodok -done ..LOL
Ais krim - a must dessert at least seminggu skali.. :)
Nasi lemak keramat Au3
Kfc yg baru
ketupat rendang
Nasi penyet the curve


See..dlm byk2 tu xdak pun rasa nk mkn yg mahal2 mcm tony romas ke ,chillis ke..
Sbb kita xmengidam ,tp nak mkn sbb xmo rasa bersalah ( boley ?? ).

& hari ni lunch nasi kerabu..yum yum..puas hati..

nasi kerabu keramat au1 ..terbaikk

nasi lemak keramat au 3 -dh byk kali mkn tp nak mkn lagi

mkn seafood kt ana ikan bakar bb bangi -ikan pari bakar petai ,udang ,ketam & sotong

harum manis all d way from perlis

Mungkin rezki bb ,apa nk mkn mesti dpt..alhamdulillah..
Mempelam harum manis tu ayah & FIL ada dusun.masa mengidam tu,buah lum msk ..masa tu plak get ready nk p usa.so,kalu ada pun ,by the time balik ,mcm dh xbyk..
Harum manis ayah pulak,berbuah banyak..tp di tebuk ulat..sbb masa tu ayah kalut nk p umrah..dgn masa tu pindah rumah..
Kuasa tuhan...FIL kirim buah & peram..alhamdulillah semua cantik..manis plak tu.besar2 mkn smpi kenyang..
& buah pokok ayah pulak..dia bwk byk bahagi kt anak2 kt sini..kakak & abg dpt rasa srg sket sbb semua xelok..
tapi..alhamdulillah..saya dpt rasa semua 7 biji tu xdak yg buruk langsung..subhanallah..
rezeki anak katanya...
Tapi................
paling sedih yg susah nk dpt
even buat muka kesian gile
even nangis or org utara kata 'keriau' smpi mcm apa
even apa2 lah
mmg susah nk dpt ni...


iaitu ...Air Coke...hu..hu
sebab en asben xbagi
padahal bkn minum sebotol besar

but but akan diusahakan jugak bila nk dkt2 bersalin..nak jugak minum..sbb masa tu org kata ,nk bedal apa pun bedal lah kan..he..he..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...