LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, June 19, 2012

Last day cek up kt KK Kelana Jaya

As salam.

Hari ni last day cek up kt KK Kelana Jaya. Dah sealed buku pink sambung kt pmc sg buloh pulak. Sedih jugak ... ( apakah sedih ) ..padahal everytime p ,mesti stress sbb lama sgt tunggu padahal nk check berat ,BP ,darah & urin jew. but but ,kita xkomplen2 lah sbb free katanya.Nak sekejap ,bayar mahal kt private sana..

Since result pun all this while clear ,except cek up ms 32 wks je BP tetiba tinggiii sket..tp,after 2nd urin test dah normal.then, MGTT pun ok.jadi nurse pun sng nk lepas. 
Depa pun xterhandle ramai sgt patient. 
Actually ,ibu menganzung ni xde la ramai sgt g cek up ,tp sbb mix dgn babies ( kt situ jgk la babies timbang berat & so forth ) ,so lama tu leh tahan jgk la.

Overall..sy suka cek up kt sini..honestly.nurse2 kt situ mostly muda2 so drg ni pun rilex2 ja. yg sister2 ni pun baik. even sgt bz ,tp bila depa attend kita ,sgt berhemah. 
Eh..kalu aku la,tensen jgk nk layan patients ramai dgn byk kerenah.thumbs up to them...support KK Kelana Jaya.. :). 
Insya allah..next bb ( wah..dah berangan nk 2nd ok ) ...kalu masih berada di sekitar situ mau jgk continue cek up situ. besides pg private la...


no last for today - 2044 ..org cina xsuke eh no 4 ?



spot the words ? hi..hi.. <__________>


Dan..at last..barang2 bb dah siap dlm beg & lipat dlm storage box. 
Kami dh decide ,andai doc kata safe to balik kg ,maka akan bersalin di kg lah .
So,pasni nk standby barang mak nya pulak.byk tu nk pack sbb plan nk habiskan pantang 44 hari kt sana.hew..hew..brg hospital mama dah ready ,cuma brg nk bwk blk kg belum lagi.byk tuh, dgn set pantang ,medela breast pump lagi..& bla bla...

And baju raya pulak mcm mana ? wawawa..xdak baju raya la thn ni.sbb xpasti masih mampu kah muat dlm baju kurung dgn keadaan pantang yg xabis lagi tu.berat smpi hari ni saja dah 75 kgs..perghh..dh naik 15 kgs ye..tp,xdak lah asik pikir nk kurus nk kurus macamkan apa..bikin stress ja nanti.yg penting now, semua pun in good condition..insya allah..


confinement set saya


mendobi & dobi


Hmm..apa lg eh..rasa malas nk keja dah.padahal br msk 34 wks plus..& hajatku nk cuti 2 weeks b4 lah.biar la exercise kt sopink kompleks lagi bagus.some more dh diskus ngan boss & he's ok with it.nasib boss adalah bapak2 penyayang gitu..

Rasa mcm hari tu dpt tau preggy..ni dah nk pop out dah..i'm gonna miss those moments..maklum,masa ni lah dpt full attention..fully pampered..angin pun boleh tahan jgk skali skala dtg.insya allah..ada rezki ,no 2 will coming in another 2 /3 years..kalu xterbabas la..haks..haks...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...