Monday, June 11, 2012

Approaching 33 weeks

As salam..

Minggu ni udah 32 approaching 33 weeks..pfffttt..rasa cam cepat kowt ,suddenly tngu time nak bersalin pulak next month. insya allah...
Got some advises from frens & relatives to get ready the bb stuff & mom's stuff .So, kita ni kan ke 1st bb ,xde exp..brg2 pun mmg dh complete.Jadi ,dari bersepah dlm bilik ,elok lah letak lek lok dlm beg. sng sket nanti xlarat ( or malas ) , dah prepare semua. Smlm baru mendobi sket brg2 bb. ada lagi sebaldi lum settle.sbb ayah bb ni agak x berapa rajin nk sidai bebyk sekaligus ,plus we stayed kt apartment ,tmpt nk sidai tu mmg limited lah.Mau 3 round jugak tu menyidai baju2 yg comey tuh.hew..hew..

Brg2 bb berkecah2 dlm plastik xtau mana nk start

Masa kt niagara factory outlet hari tu dpt beli baju bb dlm 5 ke 6 psg ntah ,brand Osh Kosh..harganya sgt la murah2 mau nk pengsan rasa.selai jatuh dlm RM 10 pun ada.Osh Kosh kowt kan.sgt kiut miut.hilang arah jap masa tu.tp,beli x byk sgt sbb byk dah memborong kt sini.cukup bekalan smpi sethn...beli kt situ pun semua pun utk 1 years  ke atas .kalu xsebab usd dh makin menipis,mau beli lagi 10 lai baju infant.. menyesal plak bila pikiaq balik.tsk ..tsk..
Kan best kalu Msia pun ada factory outlet gitu.sana ,dh la harga dia murah ,ada diskaun on diskaun lagi.contoh : baju tu usd 30, ada 50 % disc ,jdk tinggal 15 usd ,then additional 20-30% disc lagi on top of that.so,sendiri mau ingat la brp je tinggal kan.even convert pun still below rm20. *pitamlagiks*


Baju Osh Kosh 5 psg = RM 100 .yg mahai rompers HRC & sweater from Buffalo Uni

 
Macam tu jgk la branded item-be it- coach ke,mbmj ke,levis ke..u name it.i even got crazy kt levis store.kalu xpikiaq dpt ke back to berat asal ,mau rembat lagi byk jeans.since,my body type ni kena pilih cutting,bkn sebarang jeans leh pki,nanti burok upenya....cutting yg kena hanyalah levis curve id - demi curve -boot cut.kt Msia dlm RM250 ,even ms pegi Phillipines dulu ,harga lagi mahal kot.kt sini,after convert hanya RM100 sajorks.*pengsan*.ok..dh lari topik..tu kena msk bab sopink la plak.

Back to my little one....
Akhirnya , seperti yg dijangka ,gender bb is 100% confirmed hasil 4D scan last week kt Umra.Jezzlyn ,d chinese girl yg buat tu mmg sgt best. Dia mmg berusaha betui nk bagi bb tunjuk muka.sbb dh entering 32 weeks,chances nk nmpk muka tu agak slim katanya since bb is growing.
Alhamdulillah,memula bb cam mengamuk sket ( sbb masa tu dh 12 lebey pastu xlunch lagi ),dia asik la tutup muka.Jezz pujuk2 dia,last2 ,amik ko..punya la byk pic posing nya.
& instinct mak mak ni mmg betui.since d day tau preggy,mcm dh dpt agak gender nya.so,bila dh konfem,sengih je la sbb tepat sekali.  >_< ...

ayahnya frust sket sbb xde geng bola katanya..tp,kita +ve lah kan.org lain bukan main susah nk conceive.kita ni ,silap2 celebrate anniversary,bb dh ada depan mata.syukur aje atas kurniaan yg maha Esa tu..skang ayah bb yg excited dah ada nama bb.nasib di approve oleh mama nya... hiks..

Begitulah serba sikit org yg menunggu hari ni.hospital belum finalise.parents suh blk bersalin kt sana.Memula nk amik Dr Annuar kt pmc kedah,skali dia dh pindah pegi tmpt lain.gigih menjejak kasih,dpt jmpa upenya dia kt INS specialist alor setar plak.so,kita finalise gini aje.if let say 1 week before due date bb xnak kuar, nk mintak referral letter sajelah dari doc nk bersalin sana..
but..but...andai nya bb kata dia nk kuar kt sini,nak ic sini xnak ikut we olls ni -09- ok..so,kita dah set nk bersalin kt pmc sg buloh.next week nk start check up sana pulak lah.

Memula tu nak pg hosp selayang, nk amik skim fpp tu.tp doc roslan dh penuh,yg ada cuma doc india & cina. & ayah nya xbrp berkenan..jadi ,kita tukar la ,cari other alternatives..yg dkt dgn umah cuma pusrawi ( ini kita pun dh reject awal2 ) , & pmc sg buloh..confinement lady pun dah standby in case kalu bersalin kt sini..almaklum, xde exp..jadiknya atuk nenek bb ni sgt risau la takut xterhandle.jadi,bila dh cerita plan A & plan B ,nmpk la green lite tu sket..kalu x,mmg kena paksa blk kg apa jadi pun..ish..bkn la xnak balik,nanti ujung2 nak pantang sana jugak,cumanya kita pun xtau bila nk start cuti.doc pun bkn easily nk bagi mc.kalu boleh,biar aktif ,sng la katanya bb nk kuar nanti.takut duk kg confirm makan tdo..makin tambah beratnya la hai..tp,apa pun,kita byk doa la kt Dia, sbb Dia ja yg tau,kita plan saja.,selebihnya tawakal..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...