LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, April 3, 2012

Masak2 & cerita KK Kelana Jaya

As salam.

Alhamdulillah, smlm selamat ganti posa .ada lg 5 more days to go. Insya allah,kalau diizinkan ,nak puasa sunat . Jadi ,org puasa ni nk mkn sambal udang galah. Actually ,on Sunday p pasar tani Shah Alam beli brg basah. Ni 2nd time p sana. Dedua kali pun smpi dh 12 lebey ,so mostly stall dah nak tutup. Masa ni dpt la harga murah ( still fresh ). So, the mommy dah terliur2 tgk udang galah , dpt pulak offer RM 20 for 3 pinggan .Dlm tu ada 17 ekor. dpt la 2 kali makan.

So,balik kerja smlm,terus zas zas msk sambal udang with kailan goreng.very easy as 30 mins je nk cook.



Udang2 yg bakal menjadi korban

Usually will cook together ,sementara tunggu sambal msk ,can cook sayur .so,dh save time

Wallaaa...sambal udang is ready..kuali peninggalan tuan umah..byk jasa tuh

Seems like this week will masak2 since byk stok brg basah in fridge. Ada kembung ,bawal ,ayam  & udang galah lagi . Cuma berputar2 pikir nk msk simple & fast resipi. Al maklum ,balik keja kekdg xsempat nak salin baju ,terus saja msk . Mummy ni kena mkn latest at 8 pm ,kalu x ,baby marah..so,kena pantas sentiasa... hew..hew..

Actually ,nak story sket psl check up kt KK kelana jaya ni. Overall ,me mmg satisfied dgn nurses kt sini sbb drg ni friendly & kepoh jugak ^______^ ..mean, drg ni suka la gosip2 dgn kita mcm kengkwn. Eventhough kena tunggu smpi 3 jam pun, rasa nk moody2 tu hilang la sket sbb nurses baik .

Cuma nya ,peristiwa buku pink 'hilang' sbb patient terbwk balik tu terus la rasa tawar hati nk p sana. Mendidih2 masa tu ,dah la tunggu lama ,skali masa nk inject kancing gigi tu ,suddenly nurse claim buku tu ( dgn copy2 skali ) ,ada patient teramik. Rasa nk jerit2 maki kt situ. tp,tahan..nanti org tgk kata kita yg stupido kan..Nurse tu plak, agak 'lembut gemalai " lagi kita rasa nk cekik2 pun ada..
Me ni org yg jenis pantas ,cargas ,jadi bila benda penting mcm ni she buat sambil lewa je ,lagi la rasa geram nya...

Balik kpd buku yg hilang tu ,I know that she tried her best to contact d guy to return back the book ,but d point is ,she never call me to inform what has happened. Kita pulak yg susah payah called nk follow up .Yalah , eventhough xde masalah pa pe ,tp kenangkan almost every mth wasting 2-3 hours there & the records is just disappeared in 1 blink ,mesti la rasa xberbaloi .I dh smpi tahap nk buat report dah..
& yesterday ,after so many times called ,at last dpt jugak ckp .the nurse claimed that the guy will return the book on Wed .She kept on saying ," owh,laki tu la pegi amik bwk blk " ..for me ,yes ,dia terambik ,but u r the one yg careless. Dlm bilik imunasasi tu only 2 books aje ada . It was me & the guy .How on earth ,that guy bleh amik buku dia sendiri ?? By right ,the nurse la kena hand over ,bkn that guy yg self pick up .& u did'nt even notice that ??? hmmm.. that's explain the carelessness of her.

Oklah ,nk marah2 pun xguna. Just wait lah on firday nk pg amik. Dah buang masa satu hal pegi sana pulak..ish saba je la..
Btw ,smlm dpt la amik baby bump. Dah besar dah dia.xperasan when its growing. ^_________^...


Me at 22 weeks +

Owh ya, my current weight is 70 kg's. Naik mendadak 4 kg's ..mak aih..nampaknya this mth no more snacking .Since dh buat MGTT last month, so nurse cuma nk monitor je. adui ,in 5 months ,berat naik 10 kg's.. perghhh..agaknya my final month would be how lar..takutnya..takut xbleh nk maintain berat..sobs..sobs...

Whatever it is ,baby sihat alhamdulillah...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...