Friday, March 16, 2012

MGTT test @ 21 weeks

As salam.

Today dah 21 weeks preggy.Mcm xrasa tup tup dah half way.Bb stuff completed at least 50-60%.As in target.Bb dh start respond.tp,soft moving je.kira ms 1st kick tu mommy xrasa sgt pun.Now,rasa sket2 manja gitu..good baby..^_______^.

About MGTT test, eii..rasa xnak lalui lagi.sungguh xbest.Bukan apa,dah la kena posa pastu kena lak minum air gula tu.Rasanya xde la pelik sgt sbb bkn manis sgt pun.Cuma,masa minum tu,air panas gelegak ok.Air baru jerang drg kasik minum.gilo ke apa !!! Tension betul la. I just bertahan until May, & insya allah,dh msk 7 bln nk stick to Pusrawi je lah.xlarat nk tngu queue kt KK.

Overall KK kelana jaya tu ok.nurse semua baik2.xde la ckp kasar2 ke apa.cuma queue lamaaaa sgt.kalu appointment kui 9 am, kui 1130-12 pm baru settle.padahal nk check berat,hb,amik darah,air kencing & last jumpa nurse sblm dia check bb.itu aje.which shud be settled within 30 mins or less.tp,nama nya pun KK,free plak,org ramai..cuma,rasa wasting time sket lah.nasib office xtolak leave -some more ada time slip KK bagi,dpt claim as mc.so,bertahan sajorks until May insya allah.doa tu,dpt la bersalin kt kg.kt Pusrawi tu as back up je.mana tau bersalin awal ke apa kan.insya allah,doa tu biarlah between 38-40 weeks ,tempoh matang..amin..

Alhamdulillah,i'm so enjoy pregnant.xrasa sgt,xrasa lelah sgt.ngantuk malam tu xdpt di elak la.asal kui 10 pm dah layu.xtau la stamina tu sbb konsisten amik Shaklee - pagi ( Vitalea & B -Complex ) ,after lunch ( Vit C & omega ) & night ( Ostematrix @ kalsium ). Syukur,mmg xde la cramp ke sembelit ke or whatsoever di samping konsisten amik buah at least 3 servings every day.Hopefully will be fine thru the end lar.

As usual,memasak ttp berjalan.Kekdg tu,nk mkn tp rasa nk msk sendiri.ada time,nk mkn luar.so,masak la bihun goreng ( ni last week punya ),smlm msk nasi goreng 1 belanga.ye,kami laki bini makan banyak ok.bihun grg 3/4 bungkus berdua je mkn.^_________^...baru berbaloi masak,ye x ???

ni utk berdua je mkn-i tambah skali,laki tambah 3 kali

left over bwk dtg opis buat bfast

Hopefully,the pregnancy journey & also delivery moment will be easy all the way.amin...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...