LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, March 12, 2012

Hectic weekend -wedding,akikah & baby fair

As salam.

Weekend hari tu schedule quite tight. Sabtu dgn wedding nya ,dgn akikah nya. & ahad plak dh planned nk pg bb fair kt Mid V.

Pagi sabtu dh gerak g Kajang.Kazen belah ayah kawin.He just graduated from Uniten in engineering.still young.the wife pon sama baya,in fact their houses distance xsmpi 5mins drive or to be exact bak kata my pak long ,xsmpi 100 mets pun.Masa kecik2, every time cuti skool,kalu xlepak subang ( umah paksu-adik ayah ),mesti p sini ,umah pak long ( mak long sepupu ayah ).So,quite closed lah.cuma bila dah besar,jarang la pegi.kalu p pun,tunggu mak ayah turun kl ,g sesama.

My kazen ni yg no 4 ,yg bongsu.the wife pon bongsu jugak.Actually,the wife ni anak bongsu tokey sate kajang ,Haji Samuri.eh,he dpt Datuk  recently.Since umah xjauh,we dh budget kui 1230 pm gerak so that timing sama ngan pengantin.The pengantin bersiap kt Equatorial Bangi.Plan nya,we adalah iring perantin nanti as rombongan lelaki.Bayangkan nk timing tu payah sbb umah terlalu dkt,xleh terlalu awal kena on time.Nasib just in time we sampai,perantin pun sampai.

Upenya ,umah tuan haji ni dkt dgn one of kedai mkn yg i used to go before.very closed.ye lah,mana la kita tau kan. ^______^.
Umah haji samuri ni mcm kena naik bukit sket & surrounded dgn umah anak2 dia jugak.So,the compound is quite big with big parking jugak.
Just before his house,ada hostel tuk pekerja2 satay kajang nih.Ada hostel tuk laki & kelamin.hostel pompuan xnmpk pulak.maybe ada ,tp xperasan.& ada surau khas tuk pekerja or maybe tuk drg jugak.



Since umah kt atas bukit,so drg diarak naik like tandu.dpt amik dari blkg je,org ramai sgt

My table betul2 depan pelamin.So,i just sit & took photo from table.

masa we sampi tu,org dh penuh.dgr cite,kedai sate kajang tu tutup sbb all staffs jdk penanggah.quite funny sbb the staffs pakai baju uniform keje drg ( the blue one yg printed with -sate kajang samuri ).

As menu for the day,mesti lah ada sate kajang for sure.I'm not sure what the guests were eating sbb tmpt we is quite far from the rest.
Beriani & lamb sedap tp more attracted to sate la of cos. ^__^.

The wedding tu meriah sbb guests ramai sgt,Heard that he invited  >3000 guests. Meriah tp xberlebihan.eventho he kaya, tp xnmpk over.simple & sweet.
Datuk Zahid Hamidi & wife were the VIP guest. They pon sgt sporting pki pink sama ngan perantin.


The lauks pauks

The gemuks me at 5 mths preggy with perantin at d back :)
After the wedding,shoot ke puncak jalil,ada akikah anak kazen.Actually its a little bit tiring- how lar i can survive in long flight nanti ye..pray to Allah ,mudah mudahan everything will be ease for me & baby.

On Sunday, awal pagi dh bgn dgn hajat nk pegi bb fair kt Mid V. After bfast kt mamak, ( now i can eat at mamak balik ^___________^ ) ,we smpi sana dah almost 11 pm + and parking dah byk full of cos.Lucky bleh park kt season parking & trus naik atas.smpi sana tgk hall kecik je,besar lg klcc.whatever I nak tu ,dpt la beli mcm steriliser & warmer , detergent ,pampers stok sebulan,nursing pillow,breast pad,nursing bra ,autumnz liners & storage. kali ni xde storage bottles bumble bee.frust lah.Botol susu ,nappy liners,bantal keciks,baby wash & powder beli kt Jusco je.Ada offer 2 big bottles at RM 13 only.
Overall total damage was nearly RM 700. Campur dgn baju yg beli ms kt Sogo hari tu ,total expenses for baby dah almost RM 1k. mahal betul kan brg2 sekarang.
So far almost 70% tu dah ada.tinggal breast pump beli on9 later , brg baby tinggal yg basic like nk beli baju lagi ( skang ada 10 pairs aje - tu ingt nk tunggu Pureen warehouse -hopefully ada la nanti ),baby tub & yada yada..budget dlm RM 100-200 lagi or less.
Rasanya xlari budget ,still ada peruntukan tuk Medela FS , my confinement set & sket2 lagi. mcm play pen ,stroller ,baby car seat dh bersalin baru nk beli. Let bb "choose" sendiri.. ^_^.

Owh ya,quite frustrated jugak sbb ms singgah kt MPH ,ada buku My 1st year versi mat salleh punya.way  much cheaper & tebal. cuma RM 22.90 & lagi best .tskskssks...cuma ada 1 part je ,psl celebrate christmas. for me,doesnt matter sbb bleh je tukar jadi hari raya..
kalu xbeli lagi buku yg tu,mesti dh beli smlm..hu..hu..






see,isnt this cute ??????

the colourful inside

its only RM 22.90..ok,i will definitely buy this for my 2nd child..ha..ha..

So,maybe yg tercari2 buku 1st year tu,maybe can consider something cheaper like this ??? ^_________^..

Till then...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...