Tuesday, November 22, 2011

Weekend activities.

As salam..

Alahai,cepat nya masa berlalu..dah nk habis Nov dah..aku ni nak exam weh bln dec nanti..apa kah,buku tak buka2 lagi.Weekend adalah aktiviti santai & mkn2..mana la xgemuk.pastu sibuk pki PB sbb hujung minggu ni nk blk kg,takut org kata aku preggy plak..owh,sungguh xhowt ok,org ingt ko preggy padahal ko buncit..*blush*

Jadiknya,hari sabtu,menu nya adalah :


asam pedas ikan pari with buah kundur,mempelam kicap & pekasam lampam


Since mempelam yg my mil bagi ada lagi,so habiskan stok ..sedap tau mempelam tu letak kicap manis,kicap masin & kicap pekat..pastu gaul dgn cabai melaka..kena plak ngan pekasam..perghh..sedap weh..semua habis licin xsempat nk ulang dinner... :)

Pastu,hari ahad menu adalah :


ulaman,ikan kembung grg & rendang betik

rendang betik ?



Yg rendang betik tu ,laki ai masak..wah,berkecah dapur ye sekali dia msk..huru hara xyah ckp..mak aih..pening..since dia xpenah msk lagi so far,so,kita kena redha sahaja ye..sbb nanti byk komplen kalu,dia dh xnak try msk lagi..jadik,kena harus puji memuji di situ.

Rendang betik ? aku pon xpenah mkn..actually,rasa dia mcm pajeri nanas tu..sbb ada kerisik..rasa sedap,not bad..cuma sbb 1st time mkn,rasa pelik la sket..laki aku kata,kt kg dia org masak ni ms kenduri..aik..sama negeri pon xtau kan..sbb kg aku..jgn kan kata kg..mak aku pon tak  penah msk benda ni lah..jadik,1st time..

After mkn2,lepaking...aku siap membuta depan tv ,laki plak sibuk main games..petang sket,we pusing2 sg buloh cari pasal..hmm..itu aje la weekend..jumaat mlm nk blk perlis..yeay !!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...