Thursday, November 3, 2011

House of Wax

As salam.

Today memandangkan aku puasa,maka nya aku mmg xleh bernafas kalu stay kt opis ngadap documents2 ni.boleh magrain nih..nak nak pulak setelah 3 bulan xpuasa after Ramadhan,mula la nak rasa pening la apa la..setan tu setan..

Jadik,nk divert ke arah benda2 lain supaya jgn pikir makanan,..so,aku teringat la yg aku ni dah seminggu meroyan nak menghapuskan 'furry2' ni..ahaks.!!!

mari kita waxing !!

rasanya baru past 3 weeks buat threading kt subang,redeem Groupon..tempat tu ok,threading tu pon best,xsakit..pastu dia letak ubat nk bagi whitening ( xde makna nya kalu takat pegi sekali kan )..overall aku suke..cuma,aku xpercaya lah bila dia ckp,hair xakan grow dlm ms sebulan..memula mmg aku percaya..but but..after 2 weeks aku dh start nampak furry yg i dun like tu..& hasilnya,xsmpi sebulan mcm rupe shave je..or maybe kulit aku dah xlut sbb mcm2 experimen aku buat kt situ..

Aku cuma terfikir nk buat kt Jyothi's kt Ampang Point sbb kwn aku rekemen..tp,dia buat eye-brow threading..After men'goggle' ,dpt jugak kol for appointment..tp,tau la hazab nak pegi kt Ampang tu..cabaran dari start kuar opis smpi nk carik parking..sbb salun ni dkt tmpt yg super busy.

aku buat ni tadi..best ..

threading ni xbuat..cuma penah buat for armpit

Dah la,elok2 nmpk cam ada parking ,upenya budak tu dok melepak aje dlm keta..last,aku park je kt tepi2 dgn harapan jgn la keta aku kena clamp or the worst,kena hentam langgar lari..choi.!!!

Ok ,review tempat ni :

Salun : Jyothi's Salun

Location : Ampang point area -near to Nurul Shukor's touch ,Nasi kandar Pelita.

Staff : sgt warm welcome.ramah tamah..kedai bersih,selesa..xde guys berkeliaran dlm tu..*good*.

Waxing service : kejap je dia buat..main taruk lilin panas,zap zap pki apa benda tuh..done..pastu dia thread sket2 leftover tu..pantas nya dia buat,xsmpi 30 mins ye tuk both half leg & armpit...dh brp kali aku g buat benda alah ni,slalu took around 30-1 hour...owh,aku lupa,maybe sbb dia betui2 wax aje,xde whitening ke aloe vera ke apa..

Tunggu la brp lama the hair will continue growing.dia kata sebulan.tp,aku xbrp percaya,sbb to my skin,kalu tunggu sebulan..hmmm.alamat...yg penting,cepat,mudah..

Total damage : RM 40 ( both legs RM 30 & RM 10 for armpit )..

Cuma,budak xabis2 suh aku buat brazilian..erkkk...ko gile ek..takkan aku nk menadah kasi ko tilik kt situ..aiyo..mmg xkan sesekali la aku buat..nehi nehi...*tutup muka*

Sekian,itu sahaja..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...