LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, December 1, 2011

balik kg lagi..

As salam..


Rasa like baru je balik dr kg ms raya haji ari tu..xsmpi 2 weeks we blk lagi bcoz,hubs nye kazen kawin.
Ini 1st wedding in his pak ngah's family ,so we decided to go back.kena la tunjuk muka since during our big day hari tu, they & family helped a lot. In fact, during engagement pon, they are the wakil..

Actually kan, tarikh 27 Januari -awal Muharam tu,suppose to be our wedding date. but, the date di percepatkan,jadi la we kawin on 23rd July bcoz my sis tgh summer holidays before she fly back to new york.tapi,ada hikmahnya kan..sbb if we kawin date ni,xke bertembung dgn hubs kazen nye date.& kebetulan plak my parents is moving house to somewhere near.so,mesti la akan jdk a bit chaotic kan.


We gerak blk on friday nite & arrived Perlis dah almost 9 am ( sbb 3 kali stop tdo kowt ).Malam tu ,terus g tgk akad nikah & tdo umah in law .the next day, pegi kenduri lepak sana sampai 3 pm,gerak balik.mula ingat nk blk umah,tp since in law still kt tmpt kenduri,we pegi la kt the store kgr.the only shopping kompleks yg besar kt kgr.besar mana ? xbesar mana pon..tp,ada bowling ok..sempat main 1 game dgn pki baju kurung..ok,fine,kalah sbb pki baju kurung ok.. :)

 

see.....ni baru betul ye,mana da gumuk..tembam skettttttttttttt je...

After dah puas membowling,singgah kuala perlis la nk pekena laksa..apa kes balik perlis,xmkn laksa kan ? harus la beb..mana nk carik laksa beras terbaik wok..Kak su laksa ni dah lama otai laksa kt pekan kola ni.since my ayah keja dulu,dia mmg sentiasa order from her.& masa my wed hari tu pon ,order 10 kg laksa from her & dia sendiri yg dtg antar ye..

restoren ni penuh ye,ni duduk plg depan dah...dkt kaunter lagi..



laku xlaku laksa dia,sampaikan we sampai kena tunggu 15 mins just for seating & 15 mins for laksa..laksa aje ye,benda yg dah siap..still lambat sbb org penuh.restoren tu dah buka 2 pintu ,pon org penuh,siap berebut meja kowt..


tapi,by the time laksa sampai..perghh..xpandang mana dah..terus slurp slurp..tetiba licin..sedapnya..laksa beras & kuah pekat..biasa RM3 ,special RM4.

air 3 layer RM 3 for us

laksa beras kak su with kuah pekat


punya la takut ketagih bila blk kl kan,so esoknya,before we balik kl, siap singgah pekena lagi sekali..tp,kali ni org dah xramai sbb we pegi ms lunch..since pagi dah mkn nasi kandar,so,tgh hari mkn laksa..mmg mengancam sgt...puas ^_______________#

& we jugak smpt singgah Masjid Al-Hussain.,masjid terapung kt kuala perlis.tp,sayangnya,ms tu tgh air surut,xnmpk like floating lah..keruh je bwh tu...btw,janji dah sampai..xde la,org tnya pastu xsure kt mana..malu woooo...nama ja org perlis.. (------------------)

sebelum balik,smpt lagi ambil angin petang kt pantai..siap p sampai ke sg bharu sana..ingat lagi dulu,pas habis spm,teringin sesgt nk naik bot nelayan tu..jadik,pas habis je exam,tumpang tdoq kt hostel ( since suma bdk cuti,warden xstrict sgt,bdk luar bleh lepak hostel ) ,pastu pepagi ikut member yg ayah dia keja nelayan..merasa naik bot nelayan tu..happy sgt..tp,siap xcerita apa kt parents sbb takut kena rotan..ha..ha..memandai ja ko g laut ek..keh..keh..

bot mcm ni la naik dulu,best sgt ok..

well,blk kg ni ibarat membawa kenangan lampau..tmpt dilahirkan,dibesarkan..even org slalu buat lawak bodoh ala2 menyakitkan hati like 'eh,apa ada kt sana ek ..kecik sgt,round bout pon satu je'..'eh,apa org kt situ keja ek".."eh,hotel ada ke kt sana kalu nk pegi" & mcm2 silly question...mcm kan org perlis ni keja nya bersawah aje ye..
mcm xde org keje doktor ke,pensyarah ke,bankers ke,lawyer ke,cikgu ke..adoi..sungguh la akal pendek..

btw,i love my perlis so much.negeri yg byk berjasa utk kami semua...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...