Tuesday, October 11, 2011

Weekend affairs

As salam...


Sabtu,my fren since secondary nk dtg.srg ada 1 anak,nk msk 2..srg lg mmg 2 anak dia..my gud fren tu,jdk plan nk msk spageti & buat truffle..jdk,sabtu after bgn di tgh rembang matahari,jln2 cari mkn lg 30 min nk mula *ok,bgn lmbt tp dh bgn subuh*,zasss,buat laundry,msk udang msk lemak cili api,sayur kobis grg tiram & ikan bawal grg rangup-after kenyang,siap nk g beli brg sbb nk buat spageti xde sos & minced meat,nk buat truffle,xde casourel-ada hati ms tu dh pukul 3pm nk ke ikea,pastu ke tesco walhal member janji kui 6pm smpi..

kui 5pm,kuar ikea,msk je tesco,baru beli brg basah sket,,tetiba member kol,"wei,aku dh kt tol sg buloh la..xjdk la antar mak ayah aku g umah angah aku,depa ikut aku skali la"..tu dia,gelabah beruk beb,tuan umah dok luar lagi.lg malu sbb org tua ada weiiii...

laki den,terus pot pet pot pet*kena ceramah* byk kali lak tu..wah,mentang2 dh sah2 salah bini dia kan,sedap je la kena..cer kalu kena ke dia..*tp mmg salah aku gatai lagi nk singgah sana sini*,patutnya g kedai blkg umah tu aje beli brg.dowh !!!

& otak trus pikir nk msk apa.org mai jauh wooo..amik keoyteow,nasib ada amik fish ball & fish cake,pastu amik taugeh,zaasss,baya,nk kuar parking,lupa  bayo plak..ye la,slalu msk tesco/giant/carefour mana de kena bayo farking kan..lg skalik kena ceramah *diam aje nanti kang kena blk jalan kaki*..

sampai aje,both families pon baru smpi tgh cari parking.malunya tp buat selamba badak..waahahha..nasib dh kenai mak ayah dia..kah..kah..jadiknya sambil msk,sambil sembang diiringi mak ayah dia yg asik dtg tnya "msk apa tu" + si ayah pulak mmg jaguh memsk..*cover dgn senduk*..at last 30 min siap msk kueyteow pedas & xpedas tuk budak2..*tepuk tgn sbb berjaya*..

malam after member blk,pegi lg tesco sbb hubs xpuas hati byk benda nk belek katanya.ok,fine pegi lg..kali ni..ketulahan pulak,sbb hubs telah tertinggai kunci motor beserta kunci umah mangga suma elok j kt motor dia.
sedangkan kami dh bersuka ria kuar umah.pastu siap xnak salahkan dia tu,siap ckp "ish,ni 1st time ni.,xpenah mcm ni" sambil garu2 kepala.nasib ye bang kita dok apartmen with security guarded,kalu x,mmg elok je licin umah mcm nk pindah lg skali..xpon,motor tu tinggai plat no aje buat kenangan...

itu apa nama tu-tulah namanya sbb dia slalu ckp bini dia ni xorganise ,suka letak brg sana sini-vaiklah,sapa yg careless now *yeay,kita seri *

sunday,after amik laundry ngan hubs,nmpk la flyers "30 dishes buffet,rm8.80,harga warung,standard hotel" gitu la lebey kurang.wah,ayat xingat kan..ok,meh sini kita tgk betui ka iklan ko tu.smpi situ,mmg xde sapa.itu kt Risda s.alam seksyen 9-ada srg je,staff dia.ms tu dh kui 3pm ,so lauk yg adalah hanyalah di pinggiran.

mana celah 30 dishes tu ???


ok,fine..maybe dia kira pau 2 jenis ,kuih 2 jenis ,buah 2 jenis,ulam 4 jenis = 10 jenis termsk dlm 30 dishes -tp yg kt atas tu xsmpi 20 jenis pon.ms tu,yg ada = sup ayam cair,sambal ikan kembung,sayur bendi,taugeh msk lemak,paru grg,ikan kembung msk lemak cili api..ye,maybe aku silap kira la ye..

ni je yg leh diterima tekak-paru tu kami sebat smpi habis
rasa ? hmm,warung lg sebab la bang..tp,warung celcom dkt klcc ni lah..kalu warung lain,xtau la..nasib rm8.80 per pax kan.dpt jugak sebat pau,kuih & buah as dessert.len kali jgn la beria2 sbb nk bg org dtg pomot mcm apa ntah,tp,yg hado aje..

suasana cafe -nice-betui la lebih dr warung,cuma rasa je yg warung lg best dr sini.

pau tu ok la,tp kuih dia mmg sedap *nasib jugak ada yg sedap*
pastu,pas mkn,g sogo,pastu g plak jusco OU,pastu sempat singgah giant KD smpi giant announced kui 12 pm dh nk tutup,sils berambus-baru sibuk nk bayar..wah,sungguh letih badan-then blk umah kui 1230 pm ,husben & wife berebut2 mkn sushi beli kt jusco *sadis*..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...