Friday, October 14, 2011

Renungan jumaat ?





Jika isteri menangis dihadapanmu….


“hargai lah ia sblm terlewat…”


Jika seoran...g isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,

jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU & Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI...
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg solehah dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA….




Notes : found this at my fren's wall.lately ni byk wall yg berunsurkan ilmiah/renungan ke apa ke kt fb.most of them mmg boleh leleh air mata baca.
 
 
tapi kan,bila aku tgk blk yg di sebut di atas,aku tertnya2 ,apa pengertian isteri solehah itu ?
-basuh baju & lipat kain & gosok kain sefamili ?
-kemas & cuci seisi rumah hatta sental toilet ?
-masak
-tunggu suami balik & hantar suami pergi
-layan suami
 
 
errr..apa lg..mcm2 kan.aku xpasti aku jatuh kategori mana & how hubs categorised me as his wife.that's all very transparent & depend on people la kan.
 
 
anyway,i still thought,everyday is a learning process..sbb tu lah,hubs slalu sentap dgn aku.kalu dpt type sensitif ni mmg padan la muka.kena plak dgn vini yg ala2 aje.hmm..what to do !!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...