Friday, October 7, 2011

Ghulam Mee ke Mee Ghulam

As salam.

Aku xtau kedai ni adalah nama org atau mee tu yg nama ghulam.& aku xtau dia adalah femes.cuma bila hubs dah 2 kali sebut situ sedap ( katanya rmi org ckp ) ,so,after membeli groceries kt giant kj ,pukul 12 mcm tu ( 12 pm ye ), kami pon ke sana.

Owh ya,we safely moved to a new house.sewa aje.bila la nk dpt beli rumah idaman.so far,the apartmen tu cantik,neat aje.+ guarded area & bonus we dpt umah fully furnish -even pinggan mangkuk & cutleries pon owner bg- , + kt  tingkat 1 aje. apartmen ni style every floor cuma ada 8 unit ,which, 1 lift share 4 unit.means,every floor ada 2 lift.
& so quiet, asal maghrib je,bebdk yg bsg main kt taman tu suma dah msk umah..double sukeee !!! & of coz, sbb dapur nya sgt cantik -so far,aku mmg memsk ,terus semangat nk msk tu memanggil2..ha..ha..

ok,back to ghulam mee tu,upenya,tempat tu cam ala2 food court ,rmai org even dh 12pm + weekdays time.dia nye konsep,buat mcm stall,ada byk stall dlm 10 mcm tu kot which suma stall tu adalah owner yg sama pon.bagus kan,nmpk mcm food court betui la.

so,sbb kami baru 1st time dtg,mesti la nk mkn ghulam mee dok ?jadik,ms adik tu dtg amik order, aku pon konfiden je nk order ghulam mee,pastu adik tu teruih ckp ' kak,ghulam mee tu nama owner ni,akak kena order benda lain.mee aje ' ...ok,terus rs balik umah msk sendri mee.mcm terbongoks2 kt situ..

kesimpulannya,aku order mee rojak & hubs mee.mee rojak aku xbest & hubs nye mee pon biaseeee aje..tp,dia claim kt sedap..podahhh..aku rs biaseeeee aja..yg penting,tekak aku kata biasaaaa aje.xdtg blk pon xpe.ok,maybe dia ada benda yg best,tp aku xtau..yg penting,aku order mlm tu xbest lgsg.

ghulam mee tu kt kota damansara,dkt ngan tmpt aku dok skang,so,kalu aku rs xpuas hati nk cuba yg lain,nanti aku dtg lagi laaaa....tp kan,ms kt cashier,laki aku kata kt menu ada 'ghulam mee'..eiii,aku rs bdk tu mesti baru keje mlm tu,sbb dia xtau..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...