Tuesday, October 18, 2011

Dapur org = dapur saya temporary

As salam.

Dah lama nk amik pic dapur yg skang is my new feveret place.balik opis je,tukar baju,terus sarung apron & kelentang kelentung kt dapur.cer kalu dapur tu xcantik,rasa cam malas yg hamat even nk jerang air pon dah malas..<.....>

not so big,just perfect for 1 chef aje
this is the kitchen yg fully renovated by the owner.still baru.she siap provide us with pinggan mangkuk cutleries segala.even periuk atas dapur tgh msk tu pon are hers. we,still beli sket2  ( mesti la from ikea ) ,so now kena buat labelling coz all her brg pon from ikea..even the sudu garpu ^_________^.

cuma one thing,she xput bidai,so bila masak,org depan & atas akan nmpk la esp ms kt sinki lah.so,nk pki sexy xboleh,nanti hubs jerit2 suruh cover..LOL..dh la msk dapor panas,lg mau kaver kaver..percubaan kami nk psg bidai still tertunda sbb susah sgt nk psg benda alah tu sbb kena paku.

the oven is mine,yg lain brg owner..he..he..

kalu umah sendiri xpe la nk ketuk ke apa.ni umah org kan.rsnya last tenant,drg cuma tampal kertas myk which hubs xberkenan..wah..xberkenan pon,at least nk sexy xde la susah..ni nk jugak tampal bidai tu,smpi ke sudah xde jugak psg..

so,itu sahaje my feveret for now.dpt msk tu adalah one of the therapy. ( nanti kalu jemu,mmg xberasap la dapor tu ^______________^  ).

smlm msk sambal rebur telur,kerabu kcg botol n taugeh by hubs & ikan kembung grg..wah,,,bestnya dpt mkn ngan nasi panas2..today need to re-stock haiwan2 kt pasar mlm sek 7 ,kota..double joy !!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...