Monday, October 24, 2011

Another weekend

As salam.

Weekend ni genap 3 bulan we kawin.xde celebrate apa pon,plus xingat plak.tup2 ms nk tdo,terpandang date kt phone,baru prasan..eh..dah 3 mths upenya..time flies..gaduh pon byk kali dlm ms 3 bln ni..waakakaka..tu aktiviti wajib...

btw,tgk wayang adalah riadah minda both of us.since last week husben dh belanja tgk real steel,jdk ,minggu ni,giliran aku plak.so,booked la citer ke 100 Jackie Chan -1911 .ok,sblm tu..upenya GSC dh pki scan bar code aje eh ?? gile peghak kan..sbb slalu tgk wayang xde plak tau..punya la gegas2 queue (padahal dh ada printed tiket ),skali bdk kaunter kata g scan je.so,now dh bijak bestari,no need to queue kt 'reservation counter' dah..trus menonong je scan & pass !!.

1911



upenya psl revolusi yg berlaku ms thn 1911.since tgk citer tanpa baca sinopsis ,jdk agak2 blur apa la citer ni..nasib jugak ada narrator,so that blur tu kurang..overall,quite interesting & rsnya 2 hours are not enough to tell everything bout the whole story.sbb ni kan history yg pjg..jdk bila ada skip2 story...mcm a little bit disturb la..

Real steel

ok,ni best to the max..2nd time tgk ye.pas abis citer jackie chan tu,we terus lari nk beli tiket next show.ms tu tgk ada 1120pm & cun2 la we baru kuar.ms nk beli b4 tgk 1911 tu,dah xsempat sbb queu nya pjg sgt..

skali,dh full house,cuma ada screen depan..ok,azab ye tgk kt depan..we dah experience byk kali ( unless terpaksa mcm ms tgk citer hantu mak limah )..so,we opt for next show 1235 pm..which lg sejam..apa nk buat ek ???

so,we pegi surau dulu,sbb nanti mesti smpi umah almost 3am..so dah xyah fikir nk isyak bagai,bleh zzzz...after that,siap g massage kt ogawa sat..lega la sket tulang belulang ni... :)..

& the excitement tu ttp sama eventho dah 2 kali tgk..still xbosan..still terujas..100% aku bagi..sukeeee gileeeee..steven spielberg ni genius la.he can think something beyond our mind..masha allah..kurniaan ilahi tu...

he is soooo hawt !!!

& this boy is soooo cute..
anak mat salleh ni bijak2 eh..natural je berlakon..even bdk pompuan gediks 3 org dlm citer ni ms awal2 tu pon soooo natural..

so,that's how we spent our weekend..kul 4 am mata xleh tutup lagi sbb dh lepas masa tdo..nasib bgn jugak for subuh & pengsan blk..so,sunday we just lepak je kt umah..aku kan tgh mood gile memsk kan..jdk,lunch msk kerapu 3 rasa,telur dadar & terung gerung kunyit..pastu, buat laundry,sapu sampah,iron baju laki...wohooo..sounded like real house wife kan..

then...ptg sket..laki kan layan rugbi,bontot dh melekat kt sofa..main orderrrrrrrr je kan..jadik,msk cucur udang rangup pulaks..sedap plak plus hubs suke plak tu..double joy kan sbb laki i sokmo ke bertambah apa bini dia msk... :)

pastu dinner...msk ringkas aje..nasi lemak oriental..sbb nya main masuk je apa yg ada dlm fridge..udang,fish cake & telur..owh ya,telur tu akan jdk makanan ruji sampingan sbb dh nk expired next week..hubs punya salah ni..punya la lama dia membelek benda alah tu,skali xperasan expiry date..jadi,hari2 kena pelbagaikan masakan telur..sabo je la....

Happy Monday !!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...