Friday, October 14, 2011

Andainya dpt ku ulang masa silam

As salam.

tu dia tajuk.pjg mcm xde  noktah.biasa lah,kalu tgh mode : caca marba ,mcm2 yg nk tulih.dlm Islam,kita dilarang berkata "kalau".ada hadis sahih psl ni..ye,even me not ustazah pilihan nor perfect like others esp in religion,tp tau la jugak sket2 hasil amik Syariah ms spm dulu..dpt A2 lg ok..alhamdulillah..

ok,berbalik pada "kalau",jdk tukar la jdk "andai"..eh,sama aje kan..ok,xnak discuss about that pjg2.

apa yg tgh pikir adalah,sbb smlm,after sooo long,tergerak nk buka buku audit.rs dh berkarat,padahal cuma last sem aje xamik exam.aku ni pesen,tgk org grad,tgk pic org,aku pun gediks la kejap.pastu kang hilang..tp,mmg kena work out on this sbb dec ni exam..

jadik,yg dpt di ulang ms tu adalah,aku nak pass acca.owh,that part is the most touching.ok,aku paham ada hikmahnya suma ni.nape aku susah nau nk pass kan.

Allah ni sentiasaa bg ujian sbb nk uji hamba nya.dgn diploma & partly acca ni lah,aku layakkan diri aku until at this stage....nk merasa jdk boss,cepat2 la grad weiiii.....see see,apa ni,jgn xsyukur plak..

Buat acca kt uitm shah alam was the best moments in my life ever...

masa ni dinner kt hilton.best sgt

This time,aku join committee APAcS ( Ass of Prof Acc Students ) jdk apa ntah biro nya.dinner kt hilton PJ,siap aku tdo kt hotel sbb papa aimy dh book..dlm bilik tu aku n aimy je.gila kuasa kan..he..he..committee kan dpt 1 bilik je,so mana muat nk tdo rermi.

ms dinner ni,we menari atas stage.ni idea amin & sara la.we dance lagu 'Hanya Memuji' & 'Season in the Sun'..partner aku masa tu azam, pastu bleh plak xcukup org,so aimy kena pair ngan lala..auwww..so sweet la ingt blk..

we on stage..sblm perform geng2 laki ni siap nk tarik diri,tp sara paksa jugak..ha..ha,.


ni masa "APAcS" family day 2003.ms ni  baru msk buat acca

time ni senior nye time handle APAcS.tgk abg depan aku pki baju milo tu kan..dia ni sgt la cute..ramai plak tu minat termsk la aku & d gengs ..wahahaha..

eh,aku bkn minat yg tergolek2 tp suke tgk aje..sbb dia baik & sweet je.pastu bijak lak tu.kiranya in pakej la jdk Presiden.dia ni & the gang menjdk gemilang ms tu.siap ada frenship day,dia plg byk dpt bunga & candies.tp,aku xbg ye,sorry..aku kasik mmg kt kwn aku aje.

pastu dia pandai nyanyi & jamming..siap ms tu with d gangs mmg menjadi pojaan la.ada lg srg brader tu plak hensem.bak kata member aku,jejaka terhebat malaya.
apa citer la drg ni suma.tp,confirm dh jdk top mgt kt big co sbb memsg dh grad dgn jayanya.

ni masa rat race buat kt bursa saham..best sgt ms ni.pas race p mkn nandos rmi2 kt bangsar
owh,kalu tgk balik zaman2 uitm ni mmg best la.terbaik sgt... xtertulis,bila ingt tu rs berkobar je nk studi..buka buku dah zzzz ,hows la ???
tp,pass acca ni adalah big thing dlm hidup aku..tp,dgn malas aku ni,boleh ke pass ?ni bdk tadika pon boleh jwb-mmg xlah kan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...