LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, September 23, 2011

Phuket tour & Fantasea Day 3

As salam.

Hari ni ,after bfast memsg blur sket nk start ke mana.sbb we dh janji ngan pakcik driver yg pick up kami kt airport tu nk g round phuket city hari isnin.tetiba.,ms jenjln kt pantai after bfast,nmpk plak flyers psl water rafting mcm best.so,we decide nk pegi hari isnin & change schedule.

Cepat2 kol pakcik tu mtk dtg pick up kui 12 pm.actually,pakcik ni jdk personal driver kitaorg coz we malas nk ikut tour kalu stakat nk round town je.siap hubs plan nk sewa moto lagi..pakcik ni charge 1000 baht kt we all.berbaloi jugak sbb keta dia pon Toyota Altis.
dia still bwk we all pegi ke tmpt mcm standard tour lain bwk ,cumanya,kalu kami boring,leh cepat2 move tmpt lain.dia bwk g Karon beach view point...nmpk all beaches kt Phuket..so nice & tmpt ni org tgk sunset.


awal pagi kt patong,nmpk mcm bersih aje kan..sbb bkn peak season..


karon beach point
After Karon,we pegi kilang gems ( boring ), kilang gajus ( boleh rasa mcm2 jenis gajus ),tempat souvenir ,pastu mana ntah lagi..tour tu from 12pm-5pm je sbb nanti kui 630 pm nak pg Fantasea.

kilang gajus

Agak rugi jugak di situ sbb kalu we gerak awai tadi,dpt pg tmpt lain lagi & xdpt bargain plak tu...tp,so far pakcik tu ok.dia layan je.
Pastu,we pegi book water rafting plak.pakej ni ada water rafting 5km,fish spa 30min,atv rides 30 min,elephant trekking 30 mins,elephant & monkey show & halal lunch.price 1250 baht per pax.

Balik hotel,siap2 , dh 630pm van pick up pon sampai..ms tu nmpk mcm Msian,tp tgk mcm sombong je malas la nk tegur bagai.tour kt sini,van mana yg pick up ko,van tu jugak yg akan amik ko.so,org yg sama jugak la ko akan jumpa..


kaunter nk bayar tiket Fantasea

Phuket Fantasea ni start from 930 pm -1030 pm.pick up 630 pm sbb we amik with dinner.Tempat  ni besar gile.dlm nya ada theme park ,ada white tiger zoo which dorang buat tmpt tu jdk sgt menarik.
Actually,klimaksnya adalah show dia yg macam teater.


ada byk betui benda alah ni..kebanggaan drg kot

Masuk je Fantasea ( baru entrance aje ) ,terus speechless..gileeee la besar..tmpt ni xtau nk describe mcm mana,kt luar tu ada cam safari,pastu games,pastu gajah siap touring kt luar tu.
Sampai2 aje,terus g dinner..tmpt dinner ni,masha allah..besaq nk mamps...mcm kt convention pon ada.ada 2 section halal & non-halal..kagum aku kagum..
Harga RM 180 for 1 pax ( include dinner & transfer hotel ).


ikan2 gemuk kt entrance



food hall,ni section kiri..ada lg section kanan..besar mcm convention
food spread siap ada sijil halal lagi

ni lah bentuk rupa hall buffet dinner tu..dlm ni la kami melantak

After kenyang mkn,ada byk masa lagi..so,jalan2 la tgk apa je ada kt sini..uish,,mcm2 ada..since tmpt ni besaq,elok2 abis jalan je,drg dah announce suh msk dewan teater show dah nk start..


kt dlm white tiger zoo..mcm citer


see...tiger ni berjalan2 kt dlm kandang...comey !!!
antara benda2 yg boleh dilihat kt dlm ni..

gajah ni berkeliaran

Masuk ke dewan teater yg besar nk mamps tu,we xleh bwk kamera..we dpt duduk almost kt depan jugak,,best sgt show dia..actually,history about Kamala Beach..siap bwk masuk gajah,ayam,kambing & burung..ada jugak persembahan akrobatik..comey je binatang2 tu berlari2 kt dalam teater hall ikut rentak muzik..
Dewan tu aku rasa boleh muatkan lebih dari 1000 org tuk satu2 masa..aku siap kira row by row ok..he..he..
sayangnya xleh amik pics..we kena simpan dlm locker yg drg sediakan..


kt entrance teater hall

Overall,mmg xrugi pegi sbb lain dari lain..tingat plak time g korea ms g Everland,besar n luas..cuma Everland is theme park,ini plak something like cultural but superb...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...