LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, September 23, 2011

Phang Nga tour Day 4

As salam..

At last,today jadik jugak la g canoieng kt Phang Nga..so,kali ni,get ready je at 830am.Bfast kali ni tenang aman damai..hari2 mesti pekena pan cake dia yg sgt la lembut & sedap...uish..terliur2 dah ni..

Masa naik van tu,aman je,sampai le tetiba naik 4 org ah-so ..mak aih,tau la kan ,kalo cha-ya naik kan,bising sepanjang jln.don't be offended sbb ini adalah realiti plus experienced keje ngan drg,u can know.dari Patong ke bay dlm 45min,sepanjang jln depa konker van..tensen giler.ingat kami je,skali ada kapel from India & mat salleh ni pon xtahan..msg2 ko tgk aku,aku tgk kau.bila sampai,hubs terus ckp,nk tukar boat...sbb drg ni akan letakkan pick up yg sama in the same boat for the sake sng nk monitor.


ni kt bay b4 naik speed boat-xnmpk plak ferry or big boat kt sini

so,we pon mengadu la ngan bdk ni,& ms dah nak naik tu,budak ni dtg bgtau dah tukar sticker.happy la we all..skali kan..hambik..dia xpaham,p tukar suma org no boat sama..means,kami xdpt lari dr ah-sos..tidakkkk..tensen..pastu,ms nk duk atas boat,siap chop ni,duk blkg sbb speed boat kali ni seating dia lain sket.skali kan..skali kan..ah sos ni duduk sblh kami aje..sobs sobs


sungguh heaven naik speed boat -nak plak duk blkg skali,masyuk


pastu biasa la depa pot pet non stop..sembang2 ,dua from Spore,dua Msia..tp,at d end,jdk baik jgk dgn depa sbb susah nk ttp mulut depa..hati baik,cuma bising tu xtahan..
kt laut xpe,speed boat kuat,ko jerit pon konpem xdgr..kah..kah..

pastu si ah so ni leh plak announce ms dlm boat tu kami ni honeymooners..adui,sabo je la.


apa ntah gua ni,lalu je ni,singgah msk kt cave lain


ni pon xtau gua apa,tp,after gua kt atas,ke gua kt atas eh..speed boat je dpt msk ni..

Pakej tour ni g phang nga island,james bond island,khao ping,panyee,kao kian & lawa island.lunch kt islamik village -floating restoren..ms kenu tu,mmg best,upenya situ perkampungan islam..ada 3500 penduduk islam kt situ.rasa nyesal plak ms kenu tu bg tips sket sgt.patut bg lebih sket sbb depa susah..so,sapa p sana,sila la bg tips lebih ms kenu tu..

tunggu turn nk naik kenu


kenu ni xleh bwk sendiri,drg yg bwkkan

best giiller kenu mamat ni bwk
After kenu,terus bwk g lunch kt floating restoren.tmpt makanan org islam jugak.kali ni mkn hidang.satu meja,6 org.yg xbest tu,xde tomyam,drg serve soup biasa aje.bg aku,ko patut serve ko nye signature tu,baru la best..
& we duduk semeja dgn ah-so's..ha..ha..ha..

yg boleh refill cuma telur dadar & ikan grg tepung



floating restoren after canoeing

Pas kenyang,rest dlm sejam,terus ke James Bond island..ms ni queue pon panjang sbb suma org ala2 nk jadik james bond la sgt..kt sini ada jual souvenir,tp mahai yg ampun..xkose aku.,kalu xsebab kesian kt makcik tu,xde maknanya aku nk beli benda cengkerang kecik tu rega 100 baht seketui..




james bond island
gerai2 kt area james bond island

Lepas james bond,kami ke final stop..rest dlm 1 hour kt pantai..kt sini,swimming aje..best jugak..cuaca redup aje...

dlm speed boat..bersih aje..


santai2 kt Lawa Island,last stop over

Around 330 pm,we dah kena gerak balik bay.Even xsnorkelling,tetap rasa penat jugak la sbb seharian..baju pon xtukar..vikinis tu la aku pki dari pagi smpi petang..cuma tukar legging je lain dari time kt Phi Phi.


lunch at jongceylon

robinson

pastu dh p suma2 island,we rest kt lawa island kot dlm almost 1 hour b4 balik ke bay..mcm biasa,ah sos ttp berckp all d way..& mlm we pegi hard rock cafe near to holiday inn..kt bangra road & survey souvenirs kt belah sana..bleh dikatakan hari2 g jungceylon & baru perasan sopink ni connecting with Robinson & bigger that our mid v+garden+robinson okeh...cepat betui development depa after tsunami..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...