Wednesday, August 24, 2011

Ramadhan 2011

As salam.

Ramadhan 2011 ni 1st time sambut as wife actually.tp,aku cuma sempat msk 2 kali jew.1st week msk, menu adalah : ayam paprik,sup sayur,cumi goreng kunyit,pastu husben beli pekasam feberet,soya..tu je la msk.semangat dowh..

2nd week msk : sup daging +kentang (last min as kuah je ),telur bungkus,ikan siakap stim limau,sayur bendi pedas,ayam grg kunyit & roti sardin request by husben ,tp dia mkn seketui jek..waaaaa....husben ni jenis mkn nasi mmg byk,so,xleh percaya masakan tu sedap sbb dia mmg tekak desa.com.nasi bertambah 3 kali doesnt mean benda tu sedap eh.sbb dia mmg hantu nasi.

pastu,kami menapak di kedai2.so,weekend lepas,p mkn kt Restoran Muhibbah Seafood kt sg penchala.dh lama cari,upenya dh pindah dr TTDI ke sg penchala.order : ayam msk cili,sotong grg tepung,udang mentega & stim tofu.xtau la,sbb dh sejuk or mcm mana,rs xse'ohsem' ms kt ttdi..

menu at muhibah
tempat ni lawa gillos,atas banglo besar.so easy kalu dtg from toll penchala.dkt masjid betui2.suma table adalah fully booked.ko dtg je,sila cari nama,sbb every table dh ada name tag ko.
wondering brp la turnover depa ek..servis cepat..sbb dh amik order awai2 kot.total kena =rm55+ kot.
semua tempat dh fully booked

signboard ke highway

Then,nak lagi try kt restoran cina muslim,the next buka posa,pegi plak Restoran Mohd Chan Abdullah kt wangsa maju.order :tomyam seafood,ayam kam heong,stim tofu,sotong rangup.yg ni agak frust sbb udang mentega dia cuma ada 1 size besar which kalu order mmg xhabis la kami laki bini nk mkn.begitu jgk la dgn ikan siakap yg cuma 1 size.patut ko buat la size kan..surprisingly,aku rs kt sini lg best rasa dari muhibbah.hmm...tekak lain2 kot.ntah,maybe kena p mkn blk kt muhibbah time panas2..total kena =rm 61

overall,memori ramadhan kali ni totally 'berlainan'...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...