LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, August 24, 2011

Ramadhan 2011

As salam.

Ramadhan 2011 ni 1st time sambut as wife actually.tp,aku cuma sempat msk 2 kali jew.1st week msk, menu adalah : ayam paprik,sup sayur,cumi goreng kunyit,pastu husben beli pekasam feberet,soya..tu je la msk.semangat dowh..

2nd week msk : sup daging +kentang (last min as kuah je ),telur bungkus,ikan siakap stim limau,sayur bendi pedas,ayam grg kunyit & roti sardin request by husben ,tp dia mkn seketui jek..waaaaa....husben ni jenis mkn nasi mmg byk,so,xleh percaya masakan tu sedap sbb dia mmg tekak desa.com.nasi bertambah 3 kali doesnt mean benda tu sedap eh.sbb dia mmg hantu nasi.

pastu,kami menapak di kedai2.so,weekend lepas,p mkn kt Restoran Muhibbah Seafood kt sg penchala.dh lama cari,upenya dh pindah dr TTDI ke sg penchala.order : ayam msk cili,sotong grg tepung,udang mentega & stim tofu.xtau la,sbb dh sejuk or mcm mana,rs xse'ohsem' ms kt ttdi..

menu at muhibah
tempat ni lawa gillos,atas banglo besar.so easy kalu dtg from toll penchala.dkt masjid betui2.suma table adalah fully booked.ko dtg je,sila cari nama,sbb every table dh ada name tag ko.
wondering brp la turnover depa ek..servis cepat..sbb dh amik order awai2 kot.total kena =rm55+ kot.
semua tempat dh fully booked

signboard ke highway

Then,nak lagi try kt restoran cina muslim,the next buka posa,pegi plak Restoran Mohd Chan Abdullah kt wangsa maju.order :tomyam seafood,ayam kam heong,stim tofu,sotong rangup.yg ni agak frust sbb udang mentega dia cuma ada 1 size besar which kalu order mmg xhabis la kami laki bini nk mkn.begitu jgk la dgn ikan siakap yg cuma 1 size.patut ko buat la size kan..surprisingly,aku rs kt sini lg best rasa dari muhibbah.hmm...tekak lain2 kot.ntah,maybe kena p mkn blk kt muhibbah time panas2..total kena =rm 61

overall,memori ramadhan kali ni totally 'berlainan'...

Saturday, August 13, 2011

Borong kerepek @ Fazz Enterprise,Klang

As salam.

Tajuk ghupe dah mcm aku promote kilang kepek plak buat jual.ni lah borong tuk raya .Biasa lah,nk raya ni,kekdg org suke kepek,mcm aku,ada tart nenas dah ckp hepi dah..tp,kepek ttp evergreen..kitaorg ( hubby & me ),asal weekend,mmg plan la nk ke sana sini..pastu,pikir,eh,nak x pegi beli kepek kt banting.aku memula ingt dia buat lawak nk semangat g smpi sana.tp,serius lak tu dia nk p.from s.alam,kami trus nk highway yg alam impian tu,baru aku tingat ada kwn aku dok belah banting..dia la bg direction punya details nk p sana..

from s.alam-jusco bukit tinggi-banting-morib-sg 4 lang-belok kiri-simpang ke 4 kanan-belok-fazz ent.
dgr mcm senang,tp,ko punya leceh nk carik.smpi pekan banting tu,ingat dh smpi,ms tu dh almost 40 min drive dah,xjugak sampai..siap pikir,betui ke ni.pastu tgk msg,ada morib plak,so kena la carik arah morib plak.trus lagi la xjgk jmpa..smpi pastu aku nmpk sign 'homestay sg lang'..berbunga sket la..mcm ada hope la sket kan.tu pon kena naik fly over trus je.punya byk sg 4 jmpa.xgak jmpa.siap nmpk sign bagan lalang dah ni..

last2..aku nmpk sg lang,terus terjerit2 la hepi..lama kowt,dok dlm keta carik jln.laki aku kata,sket lagi lepas ke PD gamaknya..hu..hu..

betui2 sg ke 4.details kwn aku kasi
skali kt sana punya meriah org,dh mcm kenduri.aku tgk husben aku-husben aku tgk aku-xkan nk beli sket.org memborong buat jual,kami nk bwk blk kg jew.

ni yg smpt aku snap.


org berebut ngalahkan sopink baju raya pulak.aku pon rasa semua benda nk beli.tetiba nmpk tiram nestum.ok,tiram nestum pon nak,siput,popia,kepek ubi masin,ubi manis,maruku,rempeyek-last penuh 2 bakul..tp,kt fazz tu xde ubi masin,dh habis stok.laki aku ajak pegi ross ent plak.sbb tgk signboard cam besar je..pon sama situ laku,tp laku lagi kt fazz.

kan ada tent mcm nk kenduri tu..
pastu aku tnya kwn aku.ni ke tmpt arwah sosilawati beli tu.dia kata betui la tu.patut la aku nmpk sign tg sepat tu dah xjauh dah..makin glam la tmpt ni,even kwn aku kata sítu mmg femes ames.

berbaloi la ,p jejauh borong byk.kalo nk beli takat celah gigi,xyah la p,buang masa.tp,tgk gak ko dari mana kan.pastu blk s.alam,tekak aku meroyan nk mkn pizza.ms tu dh kui 6pm.p kt s 13,upanya take away je.xputus asa,ke tesco,aku kol dulu-skali full-wooooo-sedih gile ms tu.pastu p plak sacc mall-full jugak.gile sedey xtau nk ckp-.ms tu dh 630 pm tau..pastu husben aku layan kan je p kt sek 7 plak-pastu nmpk byk tmpt ksg,aku sengih suke la kunun.skali,fully booked..gile sedih ms tu.time tu dh 715 pm.husben aku kata ,baik g beli air,p tesco,mkn pas maghrib..so,beli air,p tesco,kui 9 pm baru open balik..last2 maghrib,beli brg serba skit,at last,dpt gak mkn pizza..siap tapau tuk sahur..ha..ha..baru puas hati..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...