Friday, May 6, 2011

Korea day 9 & 10

As salam.

Hari ni dah masuk hari ke 9,kami cuma jalan2 kt Seoul & last minute shopping aje.Aku dah janji with my korean fren,Sun nak jumpa & meet the other fren,Hee Jong.dia ni  ex-room mate aku & aimy masa datang Msia dulu.Wakil taekwando Korea.& for this year,dorang ada opening performance kt Hanok village depan Minister.so,we are so lucky dpt tengk.timing baik punya..
Agak bangga di situ dpt kawan femes..ehehhe..

hee jong ni glamer tau masa datang msia.org lain glam sebab cun ayus gitu,tapi dia sebab brutal.dia kan taekwando,pastu tak reti ckp english.dia dah jelajah dunia dgn taekwando,now lecterur kt Suwon.


pekena coffee best kt dongdaemun ...4 kali beli kt sini

jumpa Sun b4 gerak ke Hanok

Coffee yang best tu la,kt makcik tu.kalu turun kt dongdaemun historical tu,wajib beli kat sini.dorang baik giller.ada skali tu kami order 3 caramel latte,tapi dia buat latte.pastu kan,dia tak marah pon,siap buat lain even masa tu aku dah minum sket,dia siap ckp 'kencana kencana' maksudnya..takpe..pastu senyum je..kiranya,kalu dia nak maki after that pon,aku tak kisah sebab depan aku dia baik je..

Sementara tnggu Sun,kami sopink sikit souvenir kat Dotta & am-pm mall..masa ni ada street performance..rasa cam tengok group super junior pon ada..dorang perform atas stage & ramai giler org support dorang..




Kt Hanok,tnggu hee jong perform..ramai bdk skool masa ni


Hee Jong tgh perform kt blkg


Hee Jung kt depan skali perform depan menteri
6 thn lepas Hee Jong perform kt Menara uitm shah alam


kidnap kejap pas dia perform

minah ni baru pas perform

6 thn lepas kt klia nk antar drg balik korea

Then,lepas dah habis performance,kami pegi Dongdaemun lagi & sambung sopink dengan dorang...Hee Jong umah dia kat Suwon ,so tak dapat lepak lama sangat sebab esok dia nak keje..cuma sempat jalan kt area situ and pegi artificial lake kat dongdaemun..
Hee jong ni tak berapa reti english ,so Sun la translate balik..conversation tu agak lambat la sebab nak kena translate dulu kan..hua...hua..



Sun & Hee Jong belanja seafood yg sedap gile

Around 11pm camtu, kami pon balik naik subway sesama.Hee Jung arah ke Chungmoro,kami turun Hyehwa...Sun sekali dengan kami la sebab umah sewa dia pon sebelah guest house kami.
Masa ni penat tak yah ckp..dengan barang belum kemas lagi..esok dah nak balik..rasa cam kejap je..padahal dah 9 hari la. masa tu kejapppppp je kan...


aku nye belian-kasut,stokin,baju tido,begs,souvenirs,apron...ha..ha..

Esoknya,last day..sob..sob,after check out kami pegi Han river.sebab ada banyak masa lagi kan..barang suma tinggal kt Min mintak dia jagakan..dia siap provide big store tuk kitaorg..

Kat Han River ni suppose ada festival cherry blossom,tapi postpone sebab bunga takde.kami naik subway turun kt Yeiodo.lama jugak kat sini & naik cruise.. relax2 sebab takde tempat nak pegi pon.at 330 pm dah balik hostel ,tukar baju & Sun dah tunggu we all.ingatkan nak dinner ,tapi dah tak sempat..


atas cruise-bdk korean ni dtg tegur we all-kiut giller
auwww...rindu giller kt sini..tgk stokin hello kitty tu..

last naik subway kt Hyehwa..tsk.tsk

dah nk balik,Sun dtg for farewell
last pic dgn Min-yg sgt baik hati tolog we all

At 630pm,van dah sampai nak ke airport.kami sampai Incheon around 8pm & tunggu la flight at 11 pm.naik je flight terus pengsan,sedar2 dah kul 445 pagi ,awai 15 min kt Lcct...End of journey to Korea.Hope to come back again..maybe masa winter lak kot...baru syiok...alhamdulillah..trip yg sgt happening...

Expenses :
Nak selesa bawak la RM 3,000 = 1 juta WON. trip ni untuk 10 hari..paling sikit kalu nk bawak pon dalam RM 2,000. nanti kang apa benda nak beli pon garu kepala,nak makan pening,nak beli barang pening sebab duit tak cukup.Bajet ni hanyalah for tours,transport,meals & kalau nak shopping banyak, bawak la extra won.
Untuk flight ,aku dapat murah giller, RM 480+ return flight by AA.
Accomodation ,untuk 10 hari dalam RM 600 .
Masa kami pegi 1000 KRW = RM 2.80 ..

End of Seoul holiday :)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...