LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, May 6, 2011

Korea day 7 & 8 -Dongdaemun,Myeondeong and Suwon.

As salam.

Since semalam dah puas merayap & nak bagi kaki berehat kejap,so today we separate group pegi area Seoul je.kami kuar dah 1030 am sbb tak rushing .One thing masa kat sini,everyday mesti minum latte or caramel latte.it's a must.macam kita pekena teh tarik..dah la murah , 2500 w.heaven la..*terus aku terliur*


Morning recharge


Hari ni tetiba ujan lebat since morning.kami pegi Lotte World.ala mcm Times Square tapi lagi best kot sebab indoor games dia lagi gempak.kami tengok2 je.tak de mood nak membeli pon.tengok hujan makin lebat so,terpaksa kansel plan nak pegi Hongdae ,tempat shooting 'coffee prince' tu.. :(..


hero idaman ku...nape plak pic ko xensem ni

Paling vengang tu,si LK & caryn pegi semata2 nak jeleskan aku..siot je tau..heh..tp,dirg kata,mahal la situ.ko nak amik pic,kena order kopi dulu,pastu tak leh share.kalau share,sorang je leh msk...wah,eksyen,mentang2 la tempat tu bekas shooting,kaya la org tu..pastu dorang kata tak sedap .ha,..ha..sian..


dedicated to u caryn ..kt coffee prince shooting.....fine,..eksyen ye..


Lotte world
ada korean race plak,starting kt lotte world

byk mainan kt sini,..xnaik pon

nasi goreng seafood

Pastu, pegi Dongdaemun ( again ) ,sebab sangat besar kot. & lepak sana shopping sampai la malam..aku macam biasa,mesti beli benda mengarut..siap beli stokin tebal2 tu sebab kiut tau..pastu beli kosmetik sebab bekas dia comey sangat..ha..ha..

Pastu pegi Myeongdong (again) tapi ujan still lagi.kami selamba tak pakai payung.then,my korean fren bagi tau,kena guna sebab takut radiation..punya la selamba kan..kami cover pakai hood je..

Myeondoeng-suma org pki payung

singgah pekena hot choc
Since esok nk pegi Suwon,kami balik awal sket & relax..aku tengok barang dagangan makin bertambah..aku beli luggage 20 kgs je..takpe..pandai2 la sumbat nanti kan..he.ehehehhe..

The next day,pegi Suwon..Trip to Suwon ni  amik travel guide.baya 66,000 w include return to Seoul ,lunch,tips ,entrance fee & drinks.mak cik yg jaga ni sporting abis & kami memang satisfied ngan servis dia.Suwon ni around 1 hours + from Seoul.

Pakej ni pegi tgk  Dinasti tomb,Temple,'korean great wall' ( ni punya la penat mendaki smpi atas ),tengok palace tempat shooting filem famous yg kim chi tu,apa tu,,yang org nyanyi 'onara onara' ..ha yang tu lah & lunch ikan bakar yg gile best.menjilat2 jari u..kedai ni mmg serve seafood sahaja..

Pastu dia bawak g local market kat sini..ala,cam pasar kita jugak,..aku mesti la beli benda merepek jugak..aku beli suar tido ( sbb kiut ),stokin comey.tu pun nasib tak beli apron..ntah apa2 la aku ni kan..


Korean great wall
ni masa kt atas

top of 'korean great wall'
After mendaki great wall tu,turun bawah ada warriors performance..sambil2 tengok performance,makcik travel guide siap buatkan air panas & makan rice cake...sedap nya...

ni tgk performance kt bwh tu
Then,kami pegi Dinasti Tomb..cantik plak tmpt ni..masa ni cherry blossom dah keluar2 manja & dah boleh take off winter coat kejap la..

kena jalan2,besar plak tu tmpt ni,,penat oooo


kt Dinasti tomb
Pastu,dia bawak la kami p temple.tapi,bukan la kami masuk situ,just tengok dari luar.dorang ni percaya,kalo amik batu kat situ,letak atas batu,dream come true..pastu kami kan poyo,saja la main lari2 buat bising sebab sibuk nak wish macam2..pastu kena sound sebab situ kan temple..tak senonoh.haahah...


grill fish terbaik punya
dgn makcik tour guide
palace tmpt shooting filem kimchi yg femes tu

amik pic lg kt depan palace


Around 5 pm gerak balik Seoul n asked her to drop kt Hanok Village sebab ada cultural performance.hari tu masa pegi kan tutup..masa ni sejuk tak yah ckp la.Aku siap pakai stokin 3 lapis jadik warmer kt tangan,menggigil kot..berguna gak socks comey aku tu..

Caryn dah tunggu kami kat sana sebab yang trip Suwon ni dia tak pegi..dia pegi merayap sensorang kat Seoul..biasa la,minah ni survivor..

ok,xpaham apa..tp enjoy..ada 7 org je..iaitu kami..haaa..a.a.a


sejuk okehs..nmpk shammy hold apa-tu la dia jumpa meja ms kt suwon,siap beli..ha..ha..

Pas Hanok,naik subway balik kat stesen Chungmoro..masing2 dah beku.aku tak tau la berapa degree masa ni...dah lewat malam jugak ni sebab area guest house tu pon macam dah banyak kedai tutup .
Sempat jugak singgah night market kat Myeondeong & dinner kt sini..masa ni suma dah almost flat..

biskut gula tu sgt manis & sedap ok

dinner time..flat betui masa ni..

Esok nk santai2 area Seoul aje..tapi,aku & aimy ada plan nk jumpa Sun & Hee jong,another korean frens yg penah jadik room mates kitaorg masa kat Msia..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...