Friday, May 6, 2011

Korea day 4 @ Nami Island

 As salam..p/s : back dated entry

Today we pegi Nami Island.berkobar2 beb..awai pagi Shammy dah datang ketuk pintu ajak bfast skali..dia kan bawak mak dia,so,sangat best ok sebab mak dia sporting siap bwk bekal ikan bilis & rendang..

Nak g Nami,from guest house kami naik bus pegi ke Tangol-Park.Bus ni,jalan kaki je dlm 5 mins dari guest house..no bus ke Tangol Park kalu tak silap 106.kami guna T-Money tu kena 600 w aje..murah kan...kena jalan sket hala ke Insadong,where the shuttle bus is waiting for us.

living room kt guest house..awal pagi tunggu Min nk konpem ke Nami

suma bus kt sini ke Nami..siap ada gambar Nami kt body bus tu

Nak pegi Nami,kena naik shuttle bus kt sini ok..Since Min dah booked kan for us ,so kami just pegi & bayar je la kt drebar..21,000 w for bus fare,ferry & entrance ke Nami ( return ticket ).lebih kurang RM 60.
Nanti bus yg sama jugak akan return kt same place.kena tgk no bus betul2 sebab punya la banyak tour bus tunggu..kang silap,tido la kt Nami tu ha.

It tooks 1 hour + jugak nk ke jetty naik bus tu.so,terus zzzz & sedar-sedar dah smpi.ramai jugak,ingatkan mcm tak dak org.korean pon penuh  dlm ferry.good thing bout them kan,mana2 tmpt tak kisah la historical ke apa ke,mesti full with Korean,kalo kita,ada ke tetiba nampak Msian kt museum ?? ada ,tapi susah la kot kan..dorang ni bangga sgt with their own country & culture & language..


kt jetty tunggu feri
kt jeti ni..ada bendera Msia la...

kt entrance Nami..baru smpi..teheheheh
Dari jetty,tak smpi 15 min dh sampai ke seberang nun.ikut kata,pulau ni,kalo tak sebab drama tu,biasa2 je tempat nih..tp,bagi aku mmg luar biasa...lawaaaa kowt..

So,sampai je kt land after naik ferry tu ,terus rasa romantik habis.dah la cuaca pon sporting je,cool & windy..masa kami sampai ,still tak ramai sgt la.so ,we slowly amik pics ..

ok,ni toilet..wahahaaaha...

org xramai lagi..jadik kena amik pic batang pokok byk2..baru la Nami

Kami lunch awai sket,sebab nanti kalu dah ke dalam,takut susah plak nk mkn,.so,,kami berusaha carik tmpt Mawi makan dlm lunch box tu.kt astro oasis ada tunjuk,at last jumpa.kedai ni halal..lunch box tu citer nya,adalah makanan org susah -makanan left over dorang mkn-di komersial kan..sini mineral water free-ko bwk botol,tadah je.

Memang feeling Korea abis la..dpt mkn benda dlm tin tu pon suka..dasar kan..

nampak gloves tu..mmg tuk dipakai ok.benda besi tu mmg panas..

benda alah ni mmg kena goncang kuat2 kasik sebati


ni lah rupa nasi hancur ni-tetap kena letak sambal bilis baru sodap
Ok,dah habis makan ,pekena coffee dulu..warm up katanya kan...hehehehe..

caramel latte 2500 w

Pastu,apa lagi,amik gambar je la..rasa tak puas suma benda pon nak amik..masa ni org dah start ramai..upenya ada gak chalet kt dalam ni..nak horny moon ok kot sebab sejuk aje kan..kalu tak..rasanya bosan kan sebab ni kan pulau..tak kan nak naik beskal sepanjang masa kot..

Apa lagi,dah penat jalan,rent bicycle..memula ingat nak sewa 30 mins je..tapi,tukar pikiran..amik je sejam..10,000w kena tinggai pasport.mula tu,takut la jugak,kang ada tak balik Msia kang..tapi,tengok suma org tinggai,ok tawakal aje ye...

kaler beskal adalah ikut kaler tudung

agak terkengkang kt situ sbb dah lama gile aku xnaik beskal

tetiba feeling Yoo Jin main kejar2..

Benda paling bodoh,aku jatuh beskal..memula aku gelakkan org kan..pastu padan muka ,aku yg jatuh..sbb aku dh lama gile la tak naik..nasib tak luka & takde org..bodo je kt situ rasa..wahahaha...

lawa gile kt blkg tu..siap ada kapel memadu kasih..hik..hik..

Dah puas pusing2,tengok dah nak dekat sejam..kami dok la carik,mana tugu winter sonata ni..nasib jugak jumpa..ek eleh,upenya kt tmpt beskal tu..weee...sini lagi cun la..batang2 pokok tu pulak macam lukisan je rasa..sungguh aku kagum...

kena queue ok kt sini

memorial utk 2nd hero yg mati suicide tu

ni pun kena queue..jun sang nk kiss yoo jin

bersama peminat dari Thailand..sawadikap

bersama peminat dari Korea..an yeong
at last dpt lompat2 before balik.yeahahahah

Sebab separated ,so kami janji nk jumpa kat jetty pukul 230 pm,Pukul 330pm ferry sampai..nanti sapa lambat kena tinggai,padan muka..sebab ferry ni ada time last depart dari nami..bukan 24 hours..




dah selamat kuar from Nami

group photo nk balik dah ni
Then,kami pon naik la bus yang sama tadi..selalu nya,drebar ni,masa dia park tu,dia akan inform siap2 so that tak confuse sebab mostly kaler bus ni sama je kan..

Masa ni dah letih ,memasing pengsan..since stop kt Insadong,kami pon jalan2 la kt sini..shammy & the gang dah pegi semalam masa kami jumpa Sun,so dorang nak g Dongdaemun...

Kami pun jalan2 la kt street ni.nothing attract us pon,sebab Insadong ni kecik sket,tp still boleh beli barang,tempat sopink gak tu..pastu kami pegi Dongdaemun.
Today is aimy's birthday ,so we planned to celebrate her.kami janji jumpa kat food court & belanja her crepes.nak beli kek takut ada alcohol lak..

purposely cari starbucks versi korea ni kt Insadong

dinner at dongdaemun

Dongdaemun lagi

Dongdaemun ni besar..from Insadong kami jalan kaki je g sana..dekat je,tak sempat peluh ketiak dah smpi..ada macam-macam kt sini..paling besar tu lah..plaza mall..dalam tu segala benda alah ada..aku tak masuk habis eventho selama 10 hari kt sini,ada la 3,4 kali g dongdaemun sebab besar sangat..tak larat la..

Ada banyak sopink kompleks mcm AM-PM ,dotta, apa lagi ek..mcm2 la..pendek kata,mau nk dkt 10 bijik kt situ..sini happening..rasanya 24 hours operation yang plaza besar tu...aku belum beli apa2 lagi sebab kan byk masa lagi kan..he..he..tp,sempat grab stokin bulu2..wahahahah...


She's turning 27 on 4th april

After melepak kt sini,kami pon naik subway..dah terror la naik subway..ikut line kaler apa,no apa..waahah..ms 1st time sesat barat jugak la..2,3 kali pusing..now..senang gile...

Paling lawak tak hengat,masa balik tu aku dah sakit kaki tau,si shammy dah melecet padahal dia pakai sport shoes kot.aku dah merah ibu jari..last2 aku bukak kasut pakai stokin je.nasib socks tu bunga2 + tebal so,tak rasa sejuk.sana,jalan raya dia bersih berseri,aku takde la rasa geli geleman..cuma ko kena beware if in case ada org mabuk muntah-yikes-

Balik hostel,aku campak je socks tu dalam tong sampah,pastu massage guna heater floor...bestttt...

Esok nk lepak Seoul aje..bleh bgn lambat sket..ehehhe...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...