LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, April 18, 2011

Training at Hanoi,Vietnam

As salam.

Lama tui xmenulis kt sini. Paling geram lappy dinosaur kt opis tu wat hal asik aborted xleh nk blog.Ngok ngek nya lappy.

Btw ,almost 2 weeks away.wah,mcm2 happened. I just came back from Seoul ,North South Korea ( at last ) last week. Now ,kena cerita pasal ms kt Hanoi dulu.

From 28/3 -31/3  kena attend finance training & give support to GRC Hanoi di samping menjadi
secretary en boss yg confirm due to leave Msia for good on 15 May .So,I was there to be a witness ( so call ) for all hand over of work matters.sian,boss aku dh kena transfer.tsk..tsk..xsmpi sethn kt msia,kena blk france.

Normally,we will take MAS as flight option, tp since MAS xde morning flight,so we chose Air Asia which I need to be at the airport kul 5.30 am sbb flight kul 615 am & pukul 4 am dh suh taxi limo mai amik .takut x bgn u.xpenah2 kena morning flight awai pagi buta.


buat2 bagi mata besaq,actually ngantuk gile babas & mamat sebelah ni "mengeroh"..tensen

& I hate lcct sbb rasa diri mcm kt negara asing..waaaa,xsuke xsuke...naik je flight terus zzzzz..sedar2 stewardess announced dh kt Hanoi which suhu dah 11 degree.dh siap prepared with winter jacket since en boss yg 1 week earlier than me kt sana dah warned suh byk winter coat sbb dia tau konpem I xtahan sejuk punyer.jdk,heret la jeket yg patut nk bwk g korea tuh.

Sampai airport je,dgn konfiden la p tunggu luggage.pastu ada la 30 min camtu,heran semacam..mana la aku nye luggage ni..org semua dah blah,& tetiba ada new flight dah msk plak..huwaaaa...rs nk nangis kt situ.dah la org semua pandang2 ,ok tau I cun  ,ye sbb pki tudung ..then, dgn penuh cuak ,p kt kaunter ,upenya sblh lain la..terus lari pegi dgn penuh kemaluan  sbb dari jauh nmpk my luggage jek..the only laks tu..ahaks...dgn selamba g amik, sempat makan mc d yg tapau dr lcct ,pastu lepak dulu baru naik taxi p opis.


windy je hanoi-hotel aku kt blkg opis je

hanoi during winter .ms ni dah rasa cam dok Korea..


& after meet & greet bebdk opis Hanoi ,en boss suh check in ,rest suma.so ,apa lg ,msk bilik ,makan nasi ngan lauk cap Msia ,terus zzzz lagi sbb sejuk best yg amat xyah pki air cond .Personally ,I love to be in Vietnam. Remind me of Cambodia cuma weather je lain .pastu siap2 nk jengah opis since hotel I stay ni jln kaki xsmpi 5 min pong ..happy....


room ni xbesaq sgt,tp good enough for short stay + ada bath tub.. ;)



Then, mlm siap2 sbb esok nk g to Bac Ninh province sbb training tu kt hotel sana.Around 1 hour drive.

So,2 nd day ,nama pon training kena ada dwi language sbb bkn semua leh spekong.yg I tau org vietnam ni kuat temper ,cepat baran tp cepat cool & helpful jugak.Masa ni,otak asik tingat kt 'Won Bin ' aje..xpon 'Gu Jong Pyo"..whahahaha...dok kira jam ja..siap doa jgn la bg flight delay ke apa sbb next flight to Seoul xsmpi 24 jam pong...

As usual ,my main challenge is no halal food .So,aku cuma take rice yg hotel sedia kan tu & vegi berlaukkan en 'Alif'' & ayamas import from Msia..waaaaaaaa..sedey dowh..tgk ayam drg makan,terliuq tau..nasib iman kuat di dada...yehaaaa...

ayam gemuk yg mengoncang iman..

senyum maintain sbb mkn vege je

3rd day ,blk ke Hanoi balik.ni last night kt Hanoi la since on day 4 ,nk blk KL ,flight kul 4pm ,we kena leave Hanoi to airport at 12 pm camtu.

Final day at Bac Ninh..sejuk ooo

karaoke session request by mr boss

us after training
Apa la maknanya jadik seorg perempuan kalo xmau bersopink kan..jadik,mlm tu aku tekad nk meredah bandar Hanoi.My aim is nk beli baju Vietnam yg labuh tu..gile dah termimpi2.So,dgn bantuan bdk opis,dia tunjukkan jalan & siap bg map .aku gamble je p merayap sensrg sbb drg pon ada komitmen kan & plus ,Hanoi is very safe bukan like Philippines.

Memula,pegi kt area ni (dah lupa tmpt ) tp seyes penuh dgn stores jual  jaket n segala mala.seyes Hanoi is alive during night.aku selamba je redah usya .tp disadvantage jln srg ,no pic please..kang xpsl2 kena samun.safe pon ,still kena beware la kan..

hasil tangkapan di Hanoi...
Pastu ,aku rasa cam ala,xbest la nk membeli sbb cam mahai jek.dah la fening ngan juta juta currency tu,,then ,I proceed to down town .At first, imagine cam uptown kt Danau Kota tu,but this down town is much much better than ours..gile besar xhengat..pon,xsmpt nk snap sbb masa terus rambang merembat segala benda.itu pon xsmpt jelajah semua sbb tgk jam dh kul 10 pm..okesh,kalo la my parents tau anak dia merayap srg2..he..he..

Ada jugak ternmpk Msian kt sini,puas aku usya so that at least she nampak la aku, & boleh la berborak apa yg patut..malangnya dia xnmpk or buat xnmpk even tho we were at the same stores...sombongnya org Msia ni...
Balik hotel terus berendam dlm bath tub yg best..hallo....hotel ni 2 star aje tau,tp ada bath tub..kalo kt Msia ,yg hado..3 star pon lum tentu ada tau..hati dah berkobar nk g Seoul to sempat pose pose with new Vietnamese traditional dress...i likey...

Day 4,after short discussion kt opis,terus driver antar g airport & ms we sampai,cun2 aje gate dah close..gile suke...ha..ha..xmo terlepas flight..kali ni naik MAS & sempat la layan Narnia part 3..pastu baru nk titon ,dah announce ,' To Malaysian ,"Welcome Back"..i like the statement whenever I fly with MAS..rasa terus berkobar nk smpi blk umah tau..

So,itu la dia kisah Hanoi yg for me, will not hesitate to come again just for shopping ..
ha..ha..owh ya, I think the country itself is also nice ..yg penting ,proud to be Malaysian ! Hoye hoye !

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...