Monday, November 1, 2010

Cambodia Day 5

Today ,bgn tdo dgn happy happy hour.Tgh dok kira2 nak memborong.Tp,xleh nk imagine nak apa. Hari ni i berjaya subuh on time .Kul 5 am dh bgn u nk subuh...then,golek2 atas katil ,tgk jam baru kul 7 am,ish xleh jdk ni nak kena bgn gak ni..pastu g feberet cafe beli croissant 3 ketui & latte .Barista yg wat ni won 1st place best barista in Cambodia..tetiba tingat coffee prince lak..

So happy dpt b/fast sedap & sungguh benar kata en boss ,croissant die sgt sedap.I mkn habis 2 bijik,dh la besar gedabak ..cuma 0.75 USD .Sambil berlaukkan tuna & latte & counting kul 10 nk g Russian mkt .

jeng..jeng..masa yg ditunggu sudah tiba .Agak ramai & sesat ngan umat .I xtour semua kedai sbb sempit & Sothea terus bwk g kedai yg die dh kenal ,so sgt sng.I cuma perlu duduk & tunjuk apa nak ,bdk kedai tu g amik..nak dkt 2 jam gak la proses mengadap & membelek..pastu kena jugak tgk duit.Lgpon ,kalo nk beli suma benkrupsi la,dh la USD.

So,i beli je apa yg patut & best gilller dpt sopink .Hasil tangkapan for 2day USD 110 for d silk & shirts & souvenir .I suggest g kedai this girl.. best giller .



Rupa bentuk dr luar.cam pekan Rabu kt kedah..dlm sgt bz bee


Pastu pegi mkn kt Chinese restaurant & again ,seafood saje ye.We mkn soup,prawn ,vege & crab ..sebijik rasa cam chinese msia style .1 jek rasa agak xbest ,mana2 restaurant ,waiter/waitress akan dok berdiri near d table cam dok usya apa ko tgh mkn.mmg la drg nk help if u need anything,tp sungguh xbest .bkn srg dua,tp 3 /4 skaligus..sungguh VVIP.


Then we singgah umah Sothea lagi visit nenek die.Bila siang baru notice umah die sgtttttttttttt besar & luas tanah die..siap ada berpuluh2 pokok pisang ,kunyit.,serai,kelapa,siap ada pond besar yg amat &besar ,orkid garden,xlupa hanjing yg sibuk nak bermesra dgn i & bikin aksi jeritan i di tgh hari nan indah .& plg kagum drg ada 15 maid - driver ,cooker ,bodyguard ,farmer for them ,nk jaga hanjing & etc ..So,dpt kah krg imagine kekayaan drg .Kt sini gap between rich & poor people is like pyramid .sgt ketara .







Dah settle suma pas penat lari dari hanjing2 itu ,kali blk hotel kjp letak hasil tangkapan & pegi National Mesuem.kena charge USD 3 .Tapi,xde citer psl Pol Pot ,die kt tmpt lain,,ni psl Angkor jek...


Add caption


Eksen pki baju tradisi

I admire ada 1 lot ni sgt gile babas cantik .nama gallery tu ' Sophy & Sina ' ..i pon bgtau la Sothea.upenya besfren die..Gallery ni dok berdpn ngan guest hotel ni & ada 4 tingkat.Mmg meletop beb.Nikmati la sendiri pic's yg smpt di snap .


Add caption


Add caption


Ada 4 floor & ni cuma part of them.Success designer by Cambodian people

Dh puas jamu mata ,p Paragon ,supermkt & cm biasa jual benda2 fake & byk from Thailand,HK & Korea .Ingat dh insaf xnak beli,tp xsedar lak bila i beli lagi blouse .kekdg i terlupa it is USD ,i dok ingat cam RM jek..


Pas Paragon ,p pulak Lucky supermkt & kali ni dpt menahan diri dari beli apa2.badan pon dh letih dr pagi kuar carik pasal,esok dh nak keje ,,bestnya kalo dpt lepak lagi..Esok drg cuti lagi since public holiday fall today ,sok ganti ,Drg plan nk p beach ,tp xdpt la i ikut sbb koje...


Hasil tangkapan di Cambodia


Mata pon dh berat sgt nih,pics plak sgt lembab..hope sok dpt keje dgn jayanya..

End of day 5.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...